Разследването започнало, след като в събота вечерта младата жена от Горна Оряховица с инициали Д.Т. влязла в спортен магазин в столичен мол, взела да пробва три дамски якета, две от тях върнала на продавачката, а третото сложила най-отдолу под нейни вещи в огромен плик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите в магазина обаче я забелязали и подали сигнал в полицията. Пристигналите на място служители на реда обискирали крадлата и открили у нея клещи, 7 счупени „аларми” на стоки, над 4000 лева и раница „Адидас”.
Иззет бил и тефтер с изписани в него малки имена – оказало се, че това били имената на поръчителите на кражбите със заявената стока, съответния размер, цвят и артикул.
Установено е, че дамата действала по поръчка на нейни познати, като след доставката получавала половината от цената на стоката в магазина.

Задържаната била отведена в Пето районно, където започнало разследването по случая. Последвал обиск на таванското помещение на ул. „Прага”. Там криминалистите открили голямо количество стоки от марките „Адидас”, „Пума”, „Тера нова” и др.
Иззети са анцузи, пуловери, тениски, шапки, ръкавици, елечета, тип „пухенка, чанти, комплекти спално бельо. Открити са и книги и канцеларски материали, отмъкнати от специализирани книжарници, които също били обект на престъпните набези на крадлата. В кухненското помещение служителите се натъкнали още на цял шкаф, пълен с козметика и перилни препарати

Обикновено Д.Т. влизала в търговските обекти, натоварена с големи торби, избирала стоката, в пробната с клещи чупела „алармата” и слагала откраднатата вещ най-отдолу в торбата. След това излизала необезпокоявана и щурмувала по същия начин следващия набелязан магазин.
Младата жена е регистрирана в полицията за притежание на наркотици и кражби и е излежавала присъда в Сливенския затвор.

Тя признала, че краде, за да си осигури дозата, предаде bTV.

Сега й е наложено 72-часово задържане, предстои искане за налагане на постоянна мярка от съда.