Ако не си изпълнят задълженията до 31 януари, ги давам на прокуратурата, закани се Младенов пред bTV.
Който не можe да плаща работни заплати, няма място в бизнеса, категоричен бе той. В момента Наказателният кодекс урежда т. нар. престъпления против трудовите права на гражданите, но сред тях не е неплащането на заплати.

Миналата година Младенов предложи да бъдат санкционирани жестоко работодатели, които укриват осигуровки, а не тези, които забавят плащането им.
В края на 2010 г. стана ясно, че инспекторите по труда са разкрили над 3000 работници без трудов договор през второто полугодие на годината.
По думите на Младенов, след негова разпоредба Главна инспекция по труда е помогнала да се изплатят 82 млн. лева забавени заплати.

Има различни профили на заетост – има заетост за по-млади и заетост за по-стари, коментира той въпрос на зрител дали би наел на работа секретарка на 63 г., която да му носи кафето.
Има заетост за различните възрасти - регламентирахме надомната работа, каза Младенов. Според него, минало е времето, когато един човек работи в едно предприятие и се пенсионира в него.

Министърът обяви, че той има 20 г. стаж и 2 г. казарма.
"Имаме модерна пенсионна система с три стълба – единият от тях е солидарният стълб. Имаме и капиталови схеми, а третият стълб е допълнителното пенсионно осигуряване. Ако човек се възползва и от трите стълба, би могъл да си докара до 80% от старите доходи", смята Младенов.

Министърът коментира още, че всичко с отпуските вече е изчистено и хората ще знаят как да ги използват занапред.
Днес в парламента ще бъдат внесени промени в Кодекса на труда, според които  хората, които през 2010 г. не са могли да ползват целия си отпуск за годината, да го ползват до края на 2012 г.
Младенов напомни, че задължително трябва да се направят графици за отпуските за тази година до 31 март.