Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред журналисти по повод декларацията на ПГ на ГЕРБ по повод инцидента пред джамията, в която се заявява, че няма да следват този път, предаде „Фокус”.

Според Сидеров нямало нищо ново в тази декларация.
"Единственият въпрос, който възниква, е, ако ГЕРБ се нуждаят от подкрепа в определени ситуации - вотове на доверие, финансов пакт, то след като се отказват от нашата подкрепа, на какво точно разчитат? Може би са привлекли гласове от БСП, от РЗС”, заяви той.

На въпрос какво ще е поведението на „Атака” в пленарна зала при гласувания, лидерът на партията обясни, че когато става въпрос за стабилността на управлението, тези въпроси не трябва да се смесват.
"По отношение на стабилността не трябва да правим резки движения, но ако ГЕРБ не иска, както чухме днес, нашата подкрепа, няма как насила да я даваме", коментира той.

По думите му вероятно е именно заради това премиерът да е допуснал избори „3 в 1”.
„Може би е говорил по-емоционално, защото има предвид, че ако отпадне подкрепата ни за ГЕРБ, няма как да се закрепи правителството и затова трябва да се отиде на избори”, каза още Сидеров.

Той отново заяви, че не вижда основания да бъде закривана „Атака”. По думите му ДПС трябва да отговаря за себе си.
„Да си дадат сметка към какво подтикват с това искане, защото, ако тръгне да се иска забрана за определена партия, не знам дали няма да излязат повече основания за закриването на ДПС. Там има прекалено много нарушения. Самото създаване на ДПС е било обявено като верска партия за хората с турско етническо самосъзнание", заяви Сидеров.
Той добави, че един от тези хора - българомохамеданин от Гоцеделчевско, е готов да говори пред медиите "как точно ги тикат тези хора да се наричат турци и да се представят като не българи и да се отчуждават от българското”.

„Атака” е започнала консултации как може да бъде сезиран Конституционният съд, който да обяви ДПС като антиконституционна партия. Това могат да направят 48 депутати чрез подписка, президентът или омбудсманът.
"Сега събираме данни за проявите на ДПС през годините и може да се окаже, че там натрупването е много сериозно и има основание да се забрани тази партия", каза още лидерът на партията.

Днес той бе на среща с градския прокурор Николай Кокинов, който пък обясни, че започва разследване, засега срещу неизвестен извършител, за проповядване на етническа омраза по време и след инцидента пред столичната джамия. Засега обаче не можело да се говори за забрана на "Атака".