Вестник "Сънди Таймс" публикува интервю с вътрешния министър Тереза Мей, според която се обсъжда визов контрол, който да предотврати наплива на имигранти от европейски страни като България и Румъния. Плановете на кабинета потвърди и премиерът Дейвид Камерън.

Според Николай Младенов обаче, категорично няма такава вероятност – в случая ставало въпрос за интерпретации и предизборна агитация, заяви той днес по bTV.
„Всъщност от 2014 г. трябва да паднат всички ограничения за работа в целия ЕС за българи, това е наложено от Брюксел. А Великобритания в момента прави анализ на ангажиментите си към ЕС във връзка с вътрешните въпроси и правосъдието”, коментира Младенов и подчерта, че според него някои британски политици използват темата за имигрантите и чуждата работна ръка като предизборна агитация.

Министърът увери, че в ЕС има принципи за свободно движение на хора и капитали, като кралството е една от държавите, печелещи най-много от този единен пазар. „Той няма как да функционира, ако си избираме какво да спазваме и какво не”, подчерта той.