Станка е на 1 година и 9 месеца и е от варненското село Каменар. Тя е била жестоко пребита от 25-годишния си баща, а сигналът е подаден снощи от 22-годишната майка, съобщиха от варненската полиция.

Веднага на място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Детето е прието първоначално в шокова зала в болница “Св. Анна”, след което е транспортирано в университетската болница.

"Малката Станка е в детската реанимация. Детето е изключително тежко малтретирано. В момента е в кома. С множество стари и нови травми и със сериозна опасност за живота. Прогнозата е много лоша, но се борим с всички сили. За мен като лекар и като майка това, което днес видях, идвайки на работа е изключително невъзможно за понасяне", каза пред Нова телевизия ръководителят на Детската клиника проф. Виолета Йотова, която не скри сълзите си.

Има сведения и за извършено с детето блудство. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

От варненската полиция допълниха, че бащата е задържан за 24 часа. 25-годишният мъж живее във варненската ромска махала "Максуда".

Бабата на момиченцето Ганка Миланова разказа,че той е посягал и на дъщеря й, предаде БНР.

Той не е бил пиян. Той пуши трева. Наркотици взима“, допълни бабата.

По случая е образувано досъдебно производство. В момента се извършват неотложни следствени действия под надзора на Варненската окръжна прокуратура.

От държавното обвинение са преценили, че на този етап не бива да се изнасят повече подробности, включително за възрастта на родителите на пострадалото дете, както и за тяхната самоличност.

На 1 май в УМБАЛ "Св. Марина" бе приета в критично състояние 2-годишната Сияна. Момиченцето бе със счупени ребра и травми на панкреаса и далака след жесток побой, за който бе задържана 21-годишната й майка Любослава Любенова. Съдебно-медицинската експертиза установи стари травми по тялото на детето, които дават основание да се смята, че момичето е било малтретирано системно.

Любенова бе арестувана и оставена за постоянно в ареста. Малката Сияна е в приемно семейство и се чувства добре. Дни след изписването на детето от болницата, приемната му майка сподели, че момиченцето се храни само и търси компанията на другите деца, когато излизат навън.