Жесток побой над малко дете, лекари потресени от травмите

Лекарите във варненската УМБАЛ "Св. Марина" са потресени от белезите и травмите по телцето на малката Станка. Детето бе прието в критично състояние след побой.

Обратно в новината

Коментари - Жесток побой над малко дете, лекари потресени от травмите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм бил хуманен, умерен, и против смъртната присъда. Но има човешки съдби, които ме карат да се замисля за последното.

"Станка е на 1 година и 9 месеца и е от варненското село Каменар. Тя е била жестоко пребита от 25-годишния си баща, а сигналът е подаден снощи от 22-годишната майка, съобщиха от варненската полиция". "От държавното обвинение са преценили, че на този етап не бива да се изнасят повече подробности, включително за възрастта (!?) на родителите на пострадалото дете, както и за тяхната самоличност (!?)".

Хей, дир-а ! Къде ми е коментара? Защо ми го криете?

Ало! Хелзинският комитет! Защо не чуваме официалното ви становище? Ще се впрегнете ли да защитите правата на пребитото дете? Или ще се направите на небрежно разсеяни, щото детето и да си отиде бай мангау ще си направи друго и пак ще ви храни, а? Ами Лютфи Местан? Ще излезе ли да каже нещо дълбокомислено и префърцунено? Щото иначе когато стане въпрос за правата им е първа писта да словоблудства.

Кой ще плаща разходите? Лекарка от Св. Марина ми е казвала, че циганите носят полуумрели децата си и лекарите ги връщат в животът. Лично съм виждал целодневно туби цигани пред кабинетите в Св. Марина. Нахални, мръсни, не работещи официално, с претенции към лекарите, нахлуващи в лекарски те кабенети. Живея в САЩ. Ако повикам Бърза помощ, трябва да платя $900.00. До $3000.00 поема иншурансът. Преглед при лекар специалист е $375.00. Аз плащам $100.00. При джипито плащам $25.00 за посещение. В болница не може да се влезе посмъртно, преди да се мине през финансовият офис. Първо болницата/поликлиниката си прибира парите в брой или през застраховка и чак тогава се виждаш с лекарят....преминавайки през охрана. При всяко буйство се вика полиция и се отива в ареста а не в болницата. Кой ще плати разходите на циганите по конкретният случай? Мешерето или работещите данъкоплатци...

Проблемът за съжаление е системен. Би следвало всеки, който получава помощи, да бъде следен отблизо от службите за закрила на детето как отглежда децата си. И те да бъдат отнемани своевременно. Иначе се развъждат ДАНЪКОЯДЦИ, а не данъкоплатци. Което е гибелно за държавата.

Само като чух Каменар и ми стана всичко ясно!

Щом ми изтриха коментара съм познал ,били са ромеи

Да ги затворят подобни изроди оковани в мина под земята и да копаят до края на живота си и поне да допринесат нещо за държавата с къртовски труд. Макар че това им е доста малко...Но за тези изродчета общественополезния труд е единствения начин да се осмисли жалкия им живот по някакъв начин..

очаквайки държавата да разреши по-голямата част от обществено-социални проблеми , "забравяме ", че ние(народът)сме най-важната част от нея !струва ми се , че не разаумно да чакаме писмо от умрелите !наистина жалко , че "народните" ни представители се оказаха просто предатели , без морал и отговорност !

От цензурата в дира.Днес под различни 4-5 коментара не се появяват въобще. Така ще тоя претрепал детето 24 ч го задържали,блудстото и всички гадости отделно.Пък дира трият.Е ми така е да не обидим некой Ром с кола.Че те са запазена марка.При тая протекция този подчовек-бай мангау утре пак ще си излезе ще се напуши,ще пребие жената и тъщата,че много говорила и ще опъне другото дете,щото имат поне 5.Та така.И дира пак ще трият и пак ще го приберат за 24,но само ако детето изпадне в кома .Иначе живота на подчовека ще си продължи необезпокоявано ,и със боя и блудствата.

докога ще позволяваме такива изроди да правят деца за малтретиране, за просия, за мизерия, за бутилка водка??? това трябва да престане веднага! Забога това са деца! Не трябва да допускаме мизерия, малтретиране и финансова мотивация за раждаемост! Трябват закони, които да гарантират това.

Миличката Станка.Пожелавам и да преодолее травмите и да расте здраво и много щастливо дете.

А иначе същият този "баща" му е изпил и изял детските, или изпушил по-скоро, бял ден да не види... изрод

Не разбрах само, защо след като написах съвсем смислен и нормален коментар, някой модератор/ка реши, че е спам ? Ами ще си го кажа пак - ако аз имах власт, тоя влиза с шутове и бой в затова на същия ден. Без право на обжалване. Крайно време е, държавата да намери начин да се увери, че всики деца до 3г в нашата окаяна Родина са добре, независимо от етноса им. Това, уважаеми модератор/ка, което е в новината е по-жестоко и от убийство. Вече достатъчно плаках, четейки как една жена пребива 4-дневно бебе и как един друг луд убива 4 годишната си дъщеря. Ако седна пък тях да ги коментирам, сигурно и нета ще ми спреш? Ама гледай дир.бг да не увисне малко след това. Когато чета подобни новини, изпитвам смесица от гняв, много силна болка и безкрайно съжаление. Не може да се наречеш "човек" или "родител", ако дори се замислиш как да пребиеш детенце на няма и 2 години. Да се радва, че не ми е комшия.

ВИЖТЕ БЪЛГАРИ, ПОНЕЖЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ТУК ЧЕТАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕТНОСА, КОЙТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВСЪЩНОСТ.. ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ТОЗИ ЕТНОС ДЕЦАТА НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА ЗА ЕДНО НОРМАЛНО СЕМЕЙСТВО, КОЕТО РАЖДА ТОЛКОВА ДЕЦА, КОЛКОТО МОЖЕ ДА ОТГЛЕДА, ОБГРИЖВА, ИЗУЧИ, ОБЕЗПЕЧИ И Т.Н. ТЕЗИ МАН*НИ ПРАВЯТ ДЕЦА, ЗА ДА ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ.. ЗА ТЯХ ТЕЗИ ДЕЦА СА СТОКА, ПРИ ТОВА НЕЦЕНЕНА, ЗАЩОТО ИМАТ ОКОЛО 10 ОТ НЕЯ!!! А КОГАТО ИМАШ МНОГО СТОКА, КОЯТО НЕ ЦЕНИШ - ЯВНО НЕ ТИ ПУКА КАКВО МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ЗА НЕЯ..

Къде изчезват коментарите

и аз написах това ...............но по директно и написаха спам.....и го скриха ЗАЩО БЕ защо криете коментарите

И пак ще скокнат от НХК да защитават циганите. Интеграцията на тези трябва да мине през затворите. Само че парите за интеграция да си ги изработят сами, че не знам колко етнически българи и турци и арменци ги искат между тях.

Изрод. Смъртно наказание

Да защото ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ,....А САМО Я ''ГЛЕДАТ'' ОТСТРАНИ.

какво общо имат гейовете в случая?

Защо не се върне смъртното наказание, защо????

До кога ще четем такива новини? До кога като отварям Дира ще търся с поглед дали има нов случай с бебе или дете.Лекарката е права -" изключително невъзможно за понасяне", кой какво трябва да направи , защо не се озаптят тези изверги , защо не се прилага върху родителя същото което е причинил на детето си, ще бъде справедливо ...

За 24 часа. Чудо голямо - ще излезе и ще се нашмърка пак животното. Абе докога децата ще бъдат безпомощни в ръцете на изроди в тази държава бе! Горката малка невинна душичка! Горката, че се е родила!

Daite go na mene tozi. Da ni zatvoriat zaedno za edna minuta v edna staia!

До всички, които не могат да си представят какъв "човек" или "родител" трябва да си за да извършиш подобно нещо, ще Ви поясня със помощта на цитирани думи и изрази на БХК, Цветелин Кънчев и други подобни лидери на евророма. На циганите, нова са "права" и "свободи", това било "бит" и "култура" видите ли - просто такъв им бил "манталитета", " цигански традиции" ......... та с други думи - за тяхната общност това си е нормално поведение.......

Кой родител .....има сили да коментира това......аз се изгубих в превода.....Боже мили.....................

добре де... тоя е явно от "демократичното" поколение. що не се е интегрирал?

Аз съм жалостив човек. Мисля, че 100 години затвор, при комшиите в Анадола, ще са му достатъчни. Ей така, от съжаление.

Кой от какво се страхува,че трие коментарите?Всичко е ясно,ама някои са толкова ослепяли,че само ако те пострадат,ще вдигнат пушилка невиждана.

ЯСНО ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ТИЯ ИЗРОДИ НЕ СА БЪЛГАРИ, А ЦИГАНИ. КАКВО СЕ УСУКВА, ДА НЕ ЗАСЕГНЕМ, РАНИМИТЕ РОМСКИ ДУШИ?

Ако някой все още има надежда , че коняците имат нещо общо с homo sapiens , да се прости с илюзиите си . Пожелавам бавна и мъчителна смърт и за двамата " родители " . От сърце !

Аха, уенкър некъв се извъди!

Защото има позорно усещане за безнаказаност. Разминавало им се е на такива изроди и пак ще им се разминава! Лекарите били потресени? Потресаващо е, че само коментираме ... до следващият случай на насилие. Нещо не е наред... Циганска работа, но това е дете... А този мангал ... НЕ МИ ТРИЙТЕ коментара... ще си пуши и ще блудства докато му се позволява. То всъщност кой го спира?

Културни особености на етноса. Бащата от Максуда, майката от Каменар. Коментарите са излишни.

Вероятно са цигани, щом е от Каменар.

Нещо в тая държава е много счупено и се нуждае от сериозен ремонт. Като родител се ужасявам от такива новини.

детето било цялото обезобразено изпохапано от баща си - казват лекарите, представяте ли си за какви дзверове иде реч