Това заяви пред журналисти в Киев днес Валерий Чалий - заместник-шеф на администрацията на украинския президент, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

За нас официални преговори с терористите са недопустими, каза той.

Но контактната група, която вече се събра няколко пъти с участието на ОССЕ, експрезидента Леонид Кучма и руския посланик в Украйна Михаил Зурабов, е готова да води и по-нататък тези консултации, каза Чалий.

Вчера кметът на Донецк Александър Лукянченко съобщи, че украинският президент Петро Порошенко е предложил да се проведат преговори с участието на представители на ДНР и ЛНР в Святогорск, припомня ИТАР-ТАСС.

Правителството на Украйна прие решение за отмяна на финансовите привилегии на бившите чиновници и членовете на техните семейства, съобщи на брифинг министърът без портфейл Остап Семерак.

Министерският съвет е препоръчал също на Върховната рада "да отмени съответните решения".

Според него става дума, по-конкретно, за медицинското и транспортното осигуряване на бившите чиновници и техните семейства за сметка на държавата.

Сенатори критикуват Белия дом, че бави санкциите срещу Русия

На слушания в сенатската комисия по външните работи те подложиха на остри критики висши представители на администрацията, като нарекоха сегашните наказателни мерки срещу Москва беззъби и настояха САЩ бързо да задействат нов цикъл от санкции, предаде Асошиейтед прес.

Сенаторът демократ Боб Менендес, председател на комисията, каза, че не знае колко още Конгресът ще търпи, преди да започне да действа самостоятелно по въпроса.

"Ние сме готови да въведем нови санкции много скоро", каза помощник-държавният секретар Виктория Нюланд, опитвайки се да успокои законодателите.

Според нея това може да стане, "ако Русия не измени решително своя курс" и не прекрати "поддръжката си за сепаратистите".