Юлияна родила момченце на 14 юни м.г. в пловдивската клиника "Торакс". Четири дни по-късно новороденото бе открито мъртво в болничната стая на майката.

При аутопсията се разкри, че смъртта е насилствена. Разследващите са доказали, че родилката силно притискала главичката на момченцето към рамото си и така то е било насилствено задушено.

Магистратите признаха младата жена за виновна затова, че умишлено е умъртвила малолетно лице, което се е намирало в безпомощно състояние - рождения си син Юлиян Илинов.

Експертиза доказа, че тя не е страдала от следродилна депресия.

Законът предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, но делото се разгледа по съкратената процедура, затова наказанието е под предвидения минимум.

Вчера прокуратурата поиска условна присъда, а адвокатът на майката - Хари Хараламбиев, заяви, че деянието на клиентката му е неумишлено.

Пред съда Юлияна Илинова се разплака и ридаейки каза:

"Не съм искала да убивам бебето, само го притиснах по-силно към рамото си".

Сопотчанката е семейна и има още две деца - момичета на 11 и 2 години. Новороденото обаче е от друг мъж. Съпругът на Юлияна работел като шофьор и често пътувал в чужбина, като прекарвал само около 10 дни в месеца в Сопот. В началото на 2012 г.

Илинова разбрала, че е бременна и поискала да направи аборт, но лекарят установил, че бременността е в четвърти месец и отказал да извърши интервенцията.

От този момент нататък Илинова ограничила контактите си с близки и познати и оправдавала видимата бременност с наличие на кисти в яйчниците.
 
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.