8 г. затвор за майка, убила новороденото си бебе

Пловдивският окръжен съд осъди на 8 години затвор при първоначален строг режим 33-годишната Юлияна Илинова от Сопот, която през юни миналата година удуши новороденото си бебе.

Обратно в новината

Коментари - 8 г. затвор за майка, убила новороденото си бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, че фирма ГЕРБ ЕООД не е на власт...Щяхме да гледаме кавър версия на горнооряховския сериал за лекарите-убийци.

А най-добре е, че ТИ не си във властта, че кой знае какви глупости щеше да сътвориш с малкото си акъл!

Не става само с акъл, трябва и лапане...или беше обратното? Всъщност вие от ГЕРБ ЕООД знаете най-добре!

не я оправдавам, но предполагам че я е било страх от муза и и от краина нузда е поступила така безумно...време е и в бг да се направят гишета за анонимно оставяне на бебета, за да не става така...много залко за бебенцето! мучно ми е и за зената и за децата и! много!

Защо бе госпожо защо го убихте? Защо не го дадохте веднага за осиновяване.Ражда се и казвате не го искам не ви го носят дават го на осиновители-Хора щяха да му се радват да му купуват играчки да му празнуват рожден ден - щеше да порасне да се ожени да създаде свои деца да стане баща да продължи и вашите гени.Защо като уж ще му притиснали главичката не повикахте персонала на болницата да му направят изкуствено дишане, ако не сте искали да го убивате-ЗАЩО не помислихте малко ТОВА Е ЧОВЕК, А ВИЕ ЯВНО НЕ СТЕ !!!!!1

Според мен това е била някоя не особено интеригентна жена, дори може би без средно образование. Тя едва ли си е давала сметка какво прави, а надали е знаела, че може да го остави за осиновяване. Мислила си е, че ще го удуши и после ще каже - ама то само спря да диша и всички ще й повярват и ще я съжаляват. Смятала е да се върне на село и да пордължи жалкото си съществувание. За мен 8 години са й малко! Голям човек поне може да се защити! Нямам думи....! Това дете е можело да има добър живот с осиновители, вместо това му е отнела правото на живот! Горкото ангелче, лека му пръст...!

и карма да е. Така е трябвало да стане. Ако то самото е постъпило по този начин...

Айде бе, голяма работа станала. Някаква жена задушила собствения си ембрион. Не е правилно да я съдят. Майката си решава. Наистина трябва да променят закона. Аз на това му казвам късен аборт. В същото време няколкостотин души принуждават 7 милиона да живеят в глад и мизерия в продължение на 24 години, ама тях не ги съдите, нали ?

....не си в ред!

Това не е ембрион! Това вече е 100 %-ов човек! Колко се е мъчило това бебче... Ужасно е за собствените си грешки да убие невинното бебе.

Като гледам как се аргументираш,ако наистина вярваш на това което пишеш, не мислиш ли че е време да лапнеш дулото??????

защо да има право да прави аборт, а пък да няма право да уибе бебето си? че какво е аборта, ако не убижство?!

РАЗПЛАКАЛ СЕ ИЗРОДА... А КАТО УБИВАШЕ БЕЗЗАЩИТНО БЕБЕ, ДАЛИ Е ПЛАКАЛА ... МАЛЪК ЧЕРВЕЙ, КОЙТО НЯМА КАК ДА СЕ ЗАЩИТИ, КОЙТО ЗАВИСИ ОТ НЕЯ, БЕЗПОМОЩЕН И УЯЗВИМ .. ПЛАКАЛ БИЛ ИЗРОДА В СЪДА ... КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ

Класика. Мъж шофьор, а тя куха.

Не обиждай на "шофьор",КУХА,"гнусна чалгарко"! Къде и кога си чела тази "класика" - а ти можеш и да четеш,а???

защото е от друг муж детенцето , отгоре на всичко , тя е раждала-касно било зач аборт , как не се е усетила като бременна? , и накрая убива бебето-20 г са и малко , нямаме закони и това си е.....толкова хора искат дете и не могат да имат ...да го даде за осиновяване , ако не го иска-и излиза с евтиня трик , за непредумишлено убииство , притискала го била--абе какви са тези садии-малоумни ли са , аз сам доктор-смело мога да кая , че това е абсолутно умишлено , срам и уяс! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

всичко е казано добре, без завършека; трябва максимално наказание за това зверство; нищо, абсолютно нищо не го оправдава

Да не е единствената майка в нерозово положение. Затова хората са измислили оставянето за осиновяване!!!!

За осиновяване ? Тази система у нас не работи и ужасна за децата, така че правилно си е постъпила жената. Късен аборт е направила, да речем. Много по-добре, отколкото в "Майка и дете". Има и рима :)

...или се бъзикаш, или не си в ред!!!

Не може да се говори така. Как е по-добре да отнемеш живота на едно невинно създание при положение, че е можело да живее макар и в "Майка и дете"? Та толкова семейства нямат, а искат да имат ДЕЦА.

Значи доктори като убият майка и дете - условна, а в този случай - 8 години. Доктор да си в тази държава...

Я каже ЕДИН доктор, който е извършил УМИШЛЕНО убийство? А иначе можете да седите до последно без да потърсите лекарска помощ и ако накрая стане нещо - докторът бил виновен?!

Лично съм загубила близък заради лекари. Не нарочно, разбира се, а защото не е дал пари! В спешното! И накрая покриха нещата! Не казвам, че всички са такива, но здравеопазването стана бизнес в България, това Хипократовата клетва вече питат какво е!!! (малко извън темата, извинете)

Докторе, дали е умишлено или поради небрежност, неграмотност или немърливост, убииството си е убииство. Не казвам да ги осъждат на по 20 години, ама и по 1,5-2 години условно е смешно.

Доктора дори да има вина,тя е по непредпазливост и не е умишлена.Тази жена веднъж е мамила мъжа си с чужди мъже.После от това ,че е хойкала е забременяла.Може би дори не е знаела кой е бащата.Опитала е да го махне,но са и отказали поради напреднала бременност.Тогава е изчакала да го роди и се е опитала да го представи като нещастен случай.Тя предумишлено е убила своето дете,за да продължи да живее тя ,на нея както и е удобно.Наистина дори и по умно куче би схванало разликата.

Все повече и повече скъсяваме растоянието което ни дели от най тъпите животни...........

Обичам дискавъри и нат джи уайлд.Там не видях случай на животно убило децата си.Много са тези ,които жертват живота си ,за да запазят рожбите си.

На животните им е лесно. Те само си следват инстинктите. При нас е съвсем друго. Ние сме в Матрицата. Освен това, доста видове животни убиват малките на съседите си, за да ги заместят със своите (гени).

Не към най-тъпите, а към най-умните животни вървим. Е, не всички. Само единиците, които разбират защо тази майка е постъпила така. Другите сте идиоти :)

Е,тогава твоята майка е от идиотите батка............

а, нейно, а бащата? или викаш с пръст си го е направила? И какво кво ще правят другите 2 деца без майка- или мислите, че мъжа и щеше да си я прибере?Тя е вредна и опасна тая бе..каква майка....

Предлагам да я убият с камъни!

Аз също сложих +, но заради друго, когато човек, който е с кола, посегне към чаша с концентрат и е в ясното съзнание, че след това ще трябва да шофира, това го прави потенциален убиец, респективно, ако има убийство, няма да е непредумишлено, защото убиецът съвсем умишлено е пил. А за тази жена - какво да говорим, явно е душевен изрод някакъв и съвсем не е за затовр, ами за психиатрия. Щом е могла да посегне на собственото си бебе, какво може да я спре да преприеме нещо зловредно срещу когото и да било другиго, който застрашава реномето или интересите й?

Вие знаете ли колко са 8 години,да не мислите,че в панделата е хотел и те галят с перо,ще осъзнае грешката си и ще помисли и за другите две деца,май забравяте за тях!

мила лицемерна криси, а ти знаеш ли какво е хладнокръвно да убиеш човек; или за теб бебето не е човек, защото още не е осъзнато същество; или понеже един убиец има деца, той трябва да бъде третиран по-леко от този, който няма деца; това убийство трябва да се накаже поне толкова тежко колкото убийството на възрастен или дори по-сериозно; наказанията не са само форма на възмездие и отърваване на обществото от опасни елементи, има много силен елемент на назидание и даване на пример и за някои от тях трабва да се дава максимална присъда и това и точно такова

Ти си лицемера като я затворим до жижот да я храним и оставим др 2 деца сами сме по-големи хуманисти влизалал ли си в затвор а?По тази логика всяка,която прави аборт е убйца или всяка,която с безхаберие и некадарност го прави идотче дайте всичките да ги затворим!

защо да има право да прави аборт, а пък да няма право да уибе бебето си? че какво е аборта, ако не убижство?!

аман от толерантни идиоти и идиотки; убила е човек умишлено и планирано - максимална присъда; да не говорим за моралната страна на нещата и за извращението да убиеш бебе; било си нейно и затова можела... - колко болни мозъци има в тази болна страна; бебето е човек и не е ничия собственост, въпреки че родителите се грижат за него и наказанието трябва да е още по-сурово отколкото да убиеш възрастен

айде толерантния да я убием като ония хуманисти в афганистан и арабските държави и да сме спокойни!Аман от криворазбран морал!

а откъде знаеш какво са 8 години в затвора, че да философстваш, бе пуйко малолетна; щяла да си осъзнае грешката - ти как предвиди, че ще осъзнае нещо тази ку.ва, отнела човешки живот (и то на същество от най-невинната категория - бебе), за да си прикрие изневярата; аман от патки, които ако не им е на тях нещастието са много толерантни, защото на чужд гръб и 100 тояги са малко

а ако беше твоя дащеря или сестра а?пак ли щеше да лаеш,аиде да я трепат,тя ще и е кеф да лежи осем години и цял живот да мисли какво е направила и компания ще и правят др мили жени и ще се чувства 6 то не е наказание 8 години то е приказка! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе вие мислите ли като пишете?!? Или така да се намирате на приказка само!?!?!? Не било хотел....!!!! Дай да я оставят да роди още едно-две-три, че и тях да ги убие! И не, никой не забравя другите деца - те трябва да бъдат защитени от нея, иначе току виж и тях ги застигне тази съдба.

Така е. Дано я оправдаят. Това, което е направила е логично, тоест правилно.

Сега на малоумния прокурор,дето искал условна присъда трябва да му се дири отговорност - каква социална незрялост и инфантилност само.

слабоумник!

има случаж, в кожто закона оправдава убисжтво на новородено от мажка му: ако детето е с видимо уродливи черти (например с две глави, без крака и ръзе), тогава, доколот знам, ако мажката убие детето си, не подлежи на наказание. в случая детето е било здраво, следователно е рзумно да се запитаме, дали жената е била със всичкя си? ако не го е желала? ако мисълта да се отърве от него я е обсебила, ако е засенчила разсъдъка и, ако я а поставила в състояние на шок и афект? вероятно присъдата не би следвало да е махималната, не можем да я съдим с разумни аргументи, ако тя е била в някаква лудост изпаднала, не мислите ли?

Коментарите са брутални толкова много хора подкрепят действията на майката че си мисля че това са нейни приятели или роднини. Не е възможно да има толкова много идиоти в България.

Ако мислиш че има други освен идиоти, значи скоро не си се разкарвал из нашата страна, на почит е чалгата и простотията, 8 години за убийство на новородено...условни присъди за убийци...просто се чудя защо ли живеем и се мъчим тук....

е, по твоята логика родителите ти имат право да те пребият и да те убият, така ли? Все си мисля, че като се роди бебето става отделна личност!!!!

много ви е лесно да коментирате тука и да съдите! инстинктите на една жена я пазят да посегне на детето си, иснтикта е да съхрани живота! щом е стигнало до там да го убие... защо никои не се замисля какво и е било, защо го е направила? ако беше толкова жехстока, отадвана да е утрепала и другите си деза

Да е мислила когато си е вдигала краката на чуждите мъже.

Luna0102

Ами да ти кажа какво и е било- страх я е било от мъжа и, че ще я разбере, че е вирила краката извън семейното огнище. Детето е било пречката, без него никой нямало да я гледа съмнително, щяла е да си запази доброто име без да го има и да бъде акробатка всеки път като я досърби. Ако го беше оставила за осиновяване, мъжът и щеше да разбере, сигурно е разчитала че със смъртта на малкия всичко е щяло да остане в тайна. Та накратко, убила го е за да защити себе си, до тук с майчиният инстинкт.

е, ако така е било, тогава следва да си понесе в пълна степен отговорността.

Не затвор, а бесило за такива отрепки !

Умишленото убийство заслужава ефективна присъда. А майка, която убива едно от децата си, в никакъв случай не е добра майка за другите си деца. А и добра съпруга не е. Дано поне е образцова затворничка.

Що за прокуратура и адвокати?За убийството на невинното детенце да искат условна присъда?Не мога да проумея!Ами ако това беше тяхното бебе?Пак ли биха оправдали майката?Наистина живеем в ненормална държава!

къде ти е грамотността???

Ако си пиян и надрусан и убиеш един човек а друг оставиш получовек- условна присъда. Ако майка убие новороденото си- 8 г. ефективна? Има ли правосъдие? Ако родителите не искат детето си -проблема си е техен, а не на обществото. Ако всеки пиян изрод трепи по пътя- проблемът е на обществото, заради по високата степен на обществена опасност. Като се замисля с най-висока степен на обществена опасност са съдиите в БГ!

Ти, тъпако, правиш ли разлика между умишлено убийство и убийство по непредпазливост? И как може да кажеш, че убийството на новородено бебе е ПРАВО на родителя? ТИ СИ ПЪЛЕН ИДИОТ И СМЕШНИК! Може би майка ти е трябвало да те убие като си се родил.

Олигофрен, ти случайно май си учил право и случайно не си разбрал какво е да се докараш умишлено в състояние на неадекватност, да не си съдийката издала присъдата?

Да, нека чрез едното да оправдаем другото! Ама че логика! Понеже един се отървал с условна след катастрофа по негова вина, нека почнем да даваме условни и на майки, които душат децата си! Брилянтна логика, наистина! Как не сме помисли над този въпрос до сега?!

Трябва във всяко родилно за има по един от социалните служби, за да консултира такива жени. Да им се разясни, че има осиновяване. Хората чакат години за дечица... Иначе нищо не я оправдава! Това си е убийство на беззащитно бебе.

Жената умишлено е убила новородено ,вие казвате ,че 8 години били много ...глупости даже са малко ,защото го е ибила съзнателно

Изумително е това че я оправдавате, какво щели да правят другите деца, е как какво, по - добре ще са без майката която е склонна да убие детето си. Това не е неумишлено, със сигурност, не й е било първо дете и е знаела какво прави с новороденото. Явно не го е искала. Но това е патология, да посегнеш на бебе на няколко дни, какво остава на собственото си детенце. На тази 8 г. са й малко. Има хора мило и драго дават за детенце, щели са лесно да намерят българи осиновители , ама не, ще го убива, щото няма как кукувицата да обясни детето пред родата и съседите. А пък мъжа й от чужбина ще й спре еврата дето й праща за да се шитка тя тука с други без да мисли. Жалко за малката душица.

Ако такава присъда се постанови в друга държава, ще изглежда справедлива, но тук където пияни и дрогирани премазват деца на пътя и получават условни присъди, изглежда най-малкото комично.

Едното не оправдава другото. Човешкият живот има еднаква стойност и в двата случая

Осем години са много, а другите две деца какво ще правят през това време?

Защо не го е дала за осиновяване ???

Е как защо? От статията става ясно, че въобще е искала да не се разбира, че има дете, криела се е от хората. Ако го елиминира ще премахне повечето факти, че е имала трето раждане, отколкото ако го остави живо. Не 8, а 18 г, е трябвало да й дадат.

Българка е и за това са я осъдили за да дадат пример.Все пак смятам ,че 8години са много в този случай.Не бива да се пропуща факта ,че тя е била продължително време под силен стрес по-време на бременноста.Това не е типичната ку.ва която кръшка без угризения защото може .Такива няма и да стигнат до там ,че да раждат .Все пак това дете и е трето.Вина имат и от болницата защото не са се погрижили да остави детето за осиновяване.Може и изобщо да не са знаели ,че тя не го иска.

трябва ли непременно да оставят две други деца без маика??? все пак и баста им го няма през цялото време... никои не мисли за зивите?!

Не наричай това изчадие МАЙКА - та тя е убила малката си рожбичка... :( - тяхно братче!!!

Учудих се как така са я осъдили, ама после видях, че била българка и затова. Иначе черните се отървават най-много с условна.

ккк недей да се учудваш. Ако я бяха оправдали това щеше да е сигнал за други подобни лица да постъпват така и да разчитат че ще бъда НЕнаказани! Да убиеш умишлено си е престъпление независимо от подбудите. " Черните " както ги наричаш (не бъди расист) не са 1-2 лица така че не е редно да правиш такова обобщение. Вероятно има подобни случаи който са минавали метър. Тук да не споменаваме що бебета измряха от некадърни лекари по родилните отделения но никой не е чул за осъден лекар. Поне аз не знам за такъв. Некадърността и лекарската грешка довели до смърт също са престъпление но в нашата мила родина докторите са недосегаеми...за съжаление има контингенти и контингенти, едните за една дъфка лежат в панделата а други за тежки престъпления се радват на охолен живот..еееххх Родино мила сладка както се казва..