Това заяви в парламента министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Той добави, че разследването на убийството на Юри Галев на 20 юни е тръгнало в правилната посока, след като е била установена собствеността на голяма част от телефонните карти. Така се е стигнало до човека, закупил картите.
Практиката е била хиляди карти да се регистрират от един човек, който не ги използва. Само за един от мобилните оператори, например, има около 2.5 млн. анонимни предплатени карти.

Междувременно Софийска окръжна прокуратура повдигна 10 обвинения срещу петима във връзка с убийството на Юри Галев. Обвиненията са срещу организаторите на групата на "Килърите", разбита в края на миналата седмица: Янко Попов, Петър Стоянов, Георги Петков, Васил Костов и Методи Иванов.

Янко Попов е обвинен за това, че в началото на 2010 г. е склонил сумиста Петър Стоянов умишлено да умъртви Юри Галев.

Петър Стоянов е обвинен, че е организирал и ръководил организирана въоръжена престъпна група с участието на Васил Костов, Методи Иванов и Георги Петков, както и че в началото на 2010 г. е подбудил и подпомогнал същите трима (последният е прекият извършител), умишлено да умъртвят Юри Галев по начин, опасен за живота на мнозина.

Стрелецът Георги Петков е обвинен, че в съучастие с Петър Стоянов, Васил Костов и Методи Иванов е направил опит умишлено да умъртви Юри Галев, който почина от инфаркт на 30 юни, и служителя му Бойко Виденов.
Васил Костов и Методи Иванов са обвинени в съучастие като помагачи на Петков.

На тримата е повдигнато и обвинение за участие в организирана въоръжена престъпна група, а отделно Методи Иванов ще отговаря и за притежание на автоматично огнестрелно оръжие - АК 7,62 мм и боеприпаси без разрешение.

Групата на “Килърите“ е отговорна и за убийството на бизнесмена от Шумен Румен Рачев на 3 май 2009 г., съобщи още министър Цветан Цветанов, цитиран от Дарик. Поръчката за убийството е на Янко Попов - Туци, той я предал на Васил Костов - Васко Кеца и на Петър Стоянов - Сумиста от групата.
Според вътрешния министър двамата извършители, 36-годишния Владимир Филев и 24-годишния Георги Георгиев, двамата от Червен бряг, по всяка вероятност не са живи.

Цветанов заяви, че определени хора от групата са съпричастни към извършването и на други покушения.

По-рано вицепремиерът коментира лаконично информациите за сигнали за заплахи срещу него и премиера Бойко Борисов: Надявам се, че с предприетите действия правоохранителните органи и държавата ще противодействат на евентуални сигнали за заплаха - ако ги има - срещу мен и Бойко Борисов.