Според записа азерският предприемач Реза Зараб недоумява как обещаният рушвет от 10 милиона евро не е стигнал до бившия министър на икономиката Зафер Чаглаян, предаде БНР.

Чаглаян подаде оставка през декември, след като синът му бе арестуван по подозрения за злоупотреби. Реза Зараб също бе арестуван и обвинен, преди да бъде освободен миналата седмица заедно с всички други заподозрени.
Според полицейските документи Чаглаян е обвинен в незаконно получаване на десетки милиони евро комисионни възнаграждения от Зараб, съобщи БГНЕС.

Това е само един от поредицата компрометиращи записи, публикувани в интернет в навечерието на местните избори в Турция, отбелязва Франс прес.
В един от тях дори се твърди, че той нарежда на сина си Билал да прикрие големи суми пари и оценява незаконно комисионно възнаграждение, платено от промишлена компания, като недостатъчно.

Ердоган обаче твърди, че записите са фабрикувани от политическите му противници. Той дори обвини бившия си съюзник от Братството на мюсюлманския проповедник Фетулах Гюлен.

Разпространението на новия запис става в момента, в който Ердоган заплаши да забрани Facebook и YouTube в Турция след общинските избори на 30 март .

Той управлява Турция от 2002 г. насам начело на ислямско-консервативно правителство, което миналата година преживя кървави протести.