Ограбената подала сигнал в столичното Второ РПУ.

Пред разследващите тя разказала, че докато слизала от трамвая на спирка на градския транспорт в района на Централна гара, била нападната от двама непознати. Те издърпали дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон и малко над 50 000 лв., и избягали, съобщиха от пресцентъра на СДВР.

Кражбата е станала на 12 януари, около 14.45 часа, но МВР съобщи за нея едва днес.

По случая е образувано досъдебно производство.

При проведеното разследване от криминалисти от сектори "Грабежи" при СДВР и Главна дирекция "Национална полиция", извършителите на грабежа били задържани. Мъжете са от София, на 29 и 39 години и са криминално проявени и осъждани.

29-годишният е осъждан многократно за кражби и грабежи, а другият има присъда за държане на общоопасни взривни материали без съответното разрешително.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, на двамата мъже са повдигнати обвинения за извършеното престъпление и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

Впоследствие след искане на прокуратурата, Софийският градски съд е наложил на двамата обвиняеми постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража".