Мария Костадинова е пристигнала с група приятели в Лас Вегас след приключване на студентска бригада и са станали преки свидетели на стрелбата.

"Влязохме в хотел наблизо, за да видим фонтаните. Изведнъж хората започнаха да тичат, всички бяхме в огромна паника", разказа сънародничката ни пред БНТ.

По думите й в момента всички са добре, заключени на сигурно място в хотела, който е на 10 минути от мястото на инцидента, но има уплаха и паника сред всички.

"Грижат се изключително много за нас. Повече от 2 часа сме заключени в една от балните зали, дават ни вода и от време на време ни казват, ако има нова информация. Не знаем кога ще излезем, но и нас ние страх. Улиците са блокирани в момента. Не сме очаквали такова нещо. Според нас има повече от един стрелец", каза още Мария Костадинова.

Над 20 души са убити и над 100 са ранени при стрелбата близо до хотел "Мандалей Бей" в Лас Вегас по време на фестивал на кънтри музика, съобщи на пресконференция полицията, цитирана от ДПА.

Извършителят е използвал автомат, с който стрелял от 32-ия етаж на хотела. Той е застрелян от полицията скоро след като открил огън. Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо нападателят е жител на града, посочи АФП.

Макар и властите да смятат, че става дума за самотен нападател, полицията издирва азиатката Мери Лу Данли, която била с извършителя по време на нападението.