В последните 3 години те са били уличени като къртици на Маргините и на вдовицата на Косьо Самоковеца - Ангелинка, съобщи в. "24 часа". Точно тези хора написаха анонимния донос, че назначавам роднини в комисията, съобщи шефът й проф. Стоян Кушлев.

Преди две седмици парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси обяви, че е получен сигнал с обвинения в конфликт на интереси срещу Кушлев, че е назначил свои и на съпругата си роднини – братовчеди и племенници. Тогава председателят на парламентарната комисия Валентин Иванов обясни, че ще образува преписка и ще изиска от проф. Кушлев да даде обяснения. 

По думите на Кушлев полученият донос бил анонимен и неверен - споменатият като негов роднина началник на кабинета му всъщност бил сирак, роден в Китай.
"Това са хора, които сме освободили от комисията. Личи си от стила, от характера на доноса. Аз очаквах подобно нещо да се случи. Изтече информация към Маргините, към вдовицата на Самоковеца. Не случайно тя печели две дела срещу прокуратурата", заяви Стоян Кушлев. 

В края на май вдовицата на Косьо Самоковеца бе оправдана от Софийския градски съд за контрабанда и пране на пари, а частично наложения запор на имуществото й бе вдигнат.