Това съобщиха от "Спешна помощ" в крайдунавския град. Сигнал за инцидента е постъпил на тел. 112 към 16.15 часа в неделя. Четири коли на "Спешна помощ", които са откарали ранените в русенската болница.
Общо 18 души са приети в русенската болница и се обслужват по спешност, съобщиха от лечебното заведение.

Микробусът, който превозвал около двайсетина души, обслужвал редовна линия и пътувал между селата Баниска, Бъзовец, Батишница, град Две могили за Русе. Водачката на лекия автомобил "Рено", в който пътували съпругът й и осемгодишната й дъщеря, предприела изпреварване на микробуса. Вероятната причина за катастрофата е, че след като започнала да се връща в дясната лента, е засякла микробуса. При удара двете превозни средства се блъснали в крайпътно дърво. В резултат на тежката катастрофа е загинал 61-годишният шофьор на микробуса.

Жената, която е управлявала колата, както и осемгодишната й дъщеря, са настанени в болницата с фрактури. Момиченцето има рана и на главата. Други две непълнолетни лица, пътували в микробуса, също са пострадали. Най-тежко е състоянието на 16-годишно момче, което е получило черепно-мозъчна травма, а по-късно е изпаднало в кома. Останалите пострадали са получили разкъсно-контузни рани на глави, на гърди и фрактури на крайници.