Атанасов отново припомни, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е бил хващан с белязани пари през 80-те години, но делото не е гледано в съд.

"За това престъпно деяние, което изглежда кокошкарско, има липса на правосъзнание, слаби морални задръжки. Оповестявам това, защото това е човек, от когото днес зависи стабилността на правителството, а вижте какво е извършил", каза Атанасов пред БНТ, цитиран от БГНЕС.

Документацията на агентурата по случая била с най-висок гриф "строго секретно", който 30 години. "Аз казвам, че този човек (Волен Сидеров - бел.ред.) е извършил криминално престъпление, а не е бил съден, трябва да се изяснят причините. Ако е осъждан, нека да каже пред българските избиратели, защото може да има хора сред избирателите, които не искат да гласуват за човек с криминално минало", призова Атанасов.

Според него 9 септември продължава да разделя българите - едни ще се поклонят на Паметника на Съветската армия, други - ще почетат паметта на жертвите на комунизма.
"Исторически е доказано, че в партизанското движение преди 9 септември освен хората, включили се по идеологически съображения, е имало и криминални елементи, които са хванали гората. След промяната, след 10 ноември, имаше такива, които се биеха в гърдите, че са били преследвани от комунистическата власт, а за някои от тях се оказа, че това се е случило при съвсем други обстоятелства", коментира още лидерът на ДСБ-София.