"По-големият от двата предмета е около 24 метра. Другият е по-малък - 5 метра, Може да има и други обекти в околността, която се намира на 4 часа път със самолет от югозападния бряг на Австралия", заяви Джон Йънг, ръководител на екипа за бързо реагиране към австралийската служба за сигурност на мореплаването.

Вижте снимки от издирването на самолета>>>

Четири самолета проверяваха дали двата големи обекта не са отломки от полет 370 на авиокомпания "Малейжа еърлайнс", който изчезна на 8 март с 239 души на борда по време на полет от Куала Лумпур за Пекин.

Операцията в южната част на Индийския океан ще продължи и утре сутрин, съобщиха източници от австралийския спасителен екип.

Това е следа, вероятно най-добрата следа, с която разполагаме в момента, добави Йънг, цитиран от АП и БТА.

Все пак той предупреди, че това е корабоплавателен път и се случва контейнери да паднат във водата от товарни кораби, макар че по-големият обект е по-дълъг от контейнер.

Австралийският военен кораб "Съксес" отплава по-рано към мястото на засечените отломки. Корабът разполага с необходимата техника, за да върне предмети, евентуално свързани със самолета, каза Джон Йънг.