Да подкрепят затворничката, осъдена на 7 години лишаване от свобода за превишаване на правомощията й при подписването на газовия договор с Русия през 2009 година, дойдоха депутати от опозицията, нейни съпартийци от обединение "Отечество", известни артисти, предаде БТА.

Акцията бе под наслов "Цвете за Юлия". На митинга бяха прочетени послания до нея от името на украински и чуждестранни политици, обвиняващи властите в преследване на опозиционери.

Вчера Тимошенко беше преместена от помещението, от чийто прозорец се виждаше улицата, в задната част на сградата, така че да не чуе случващото се извън стените на изолатора.

Говорителят на затворническите власти Сергей Сидоренко отхвърли предположенията около преместването й в друго помещение, обяснявайки, че се провежда частично преместване на затворниците заради подготовката за зимата.

Адвокатите на Тимошенко не повярваха на това обяснение и изтъкнаха, че "Властите се боят от Тимошенко дори и затвора".

В петък заместник-генералният прокурор на Украйна Ренат Кузмин обяви в ефира на телевизия "Интер", че Тимошенко е била свързана с убийството на депутат през 1996 г., платено от фирма под неин контрол.