Това заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев по bTV, цитиран от агенция КРОСС. Министърът е категоричен, че ще води безкомпромисна битка с незаконното строителство. Обектите извън закона са публикувани в интернет- страницата на министерството, така че прозрачността е пълна, похвали се министърът. „Всички на сайта- всички ще бъдат бутнати", каза той. Плевнелиев допълни, че премиерът Борисов му се е обаждал единствено за т.нар. „митничарско село" край язовир Ивайловград. На премиерът много му се кара багер, пошегува се министърът.
"Ако Ахмед Доган си беше направил едно законно барбекю, нямаше да има проблем", коментира Плевнелиев за барбекюто на лидера на ДПС, чието събаряне започна.

„Нямам какво да крия" - така министърът отговори на въпроса дали се притеснява да говори свободно по телефона. „21 век е голям Биг Брадър. Всичко това изисква да сме прозрачни". Относно казуса магистралите Плевнелиев, обясни че при вложени 1 евро в пътищата получаваме 2.5 евро доходност. Освен това от тези 1 евро вложения 80 евроцента били от Европейския съюз. За казуса пенсии или магистрали министърът бе категоричен, че по добрите комуникации ще повишат приходите в бюджета, а от там и пенсиите.

Плевнелиев призна, че не вярва в рейтинги, въпреки че неговият е доста висок и не пада, за което коментира, че се дължи на екипната работа в кабинета. Според министъра думата „рейтинг" създава доста проблеми, особено в България, и допълни: „Вълшебната думичка, която помага на мен, и много хора, не е „рейтинг", а „репутация". Тя не може да бъде създадена от днес за утре". Росен Плевнелиев отново заяви, че няма да се бори за президент или кмет.