Снимки на младия столичанин, докато на първия учебен ден регулира едно от най-натоварените кръстовища - "Петте кьошета", се появиха в социалните мрежи и предизвикаха масово одобрение. 

Тази сутрин в студиото на БНТ представител на КАТ заяви, че това, което е направил Кръстев, е меко казано опасно и самият той е можело да бъде блъснат от кола. Сигналите му били "не много точни и леко странни".

Служителят на Пътна полиция Иван Тосев каза, че това е все едно някой, който е гледал "Спешно отделение", да направи трахеотомия (разрез за отваряне на трахеята, в която се поставя тръбичка, за да може човекът да диша - б.р.).
Затова никой цивилен не трябвало да опитва да регулира.

Самият Кръстев обаче разказа, че около един час е бил принуден да ръководи движението на задръстеното кръстовище, защото никой от полицаите, които минали с патрулиращи коли, не спрял. Само го изгледали и продължили. 

Служителят на КАТ не се съгласи с това и заяви, че негови колеги са отишли на място след около половин час.

Имало токов удар на „Петте кьошета”. Прибирах се към къщи и имаше масова тапа, както често се получава тук. За части от секундата реших да застана и да подпомогна движението. Все пак беше първият учебен ден, много оживено”, разказа младият мъж и пред bTV.

Първоначално шофьорите започнали да го ругаят.

Не съм се уплашил, 5 минути всеки говореше за майка ми, но след това почнаха да следят моите движения, въпреки че нямах нито жилетка, нито нищо. Ако не бях аз, имаше и линейки, представете си какво щеше да стане, ако нямаше регулировчик в този момент. Трамвай бе застанал по средата на кръстовището заради аварията”, каза още Кръстев.

Той признава, че е регулирал само по интуиция и няма никакви умения, просто познавал добре кръстовището, движението, по което не е променяно от 15-20 години.

Дори полицаите, които накрая дошли и поели щафетата, му благодарили.

Въпреки това, той е бил глобен.

"Безработен съм и не мога да платя", каза Кръстев.

По ирония на съдбата, заради нарушения по пътищата преди няколко години, за които също не платил актовете си, шофьорската му книжка била отнета през 2010 г. Той вече ги е платил, но сега не може да си вземе свидетелството за правоуправление заради новата санкция. 

От БНТ съобщиха, че им се е обадила служителка на Агенция по подбор на кадри, която предложила да намери работа на Коста Кръстев.