Най-страшното би било да хвърлим България в жестока криза, да я оставим в безвластие седем-осем месеца в тази изключително тежка среда на големи предизвикателства. Да не говорим, че изобщо няма да можем да се подготвим за председателството на ЕС, каза Найден Зеленогорски, зам.-председател на ПГ на РБ, след днешното заседание на КСНС.

Това ще удари България много сериозно, няма да можем да се възползваме от възможността да дадем своите приоритети, допълни Зеленогорски.

За нас устойчивост, стабилност и сигурност означава да се търси вариант за използване потенциала на парламента и евентуално съставяне на ново правителство с десноцентристки акцент, разбира се, поясни той.

На въпрос дали могат да подкрепят кабинет на патриотите или самият РБ да състави кабинет, Зеленогорски уточни, че утре ще има заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок и ще имат по-ясна позиция.

От Патриотичния фронт вече изразиха готовност да съставят кабинет, ако им бъде даден мандат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намекна, че би подкрепил политики на евентуално правителство на ПФ или РБ. Президентът Плевнелиев за пореден път каза, че 43-ото народно събрание има още работа и ще даде третия мандат на тези, които имат шанс да съставят кабинет.

АНКЕТА: Кой вариант е по-добър за България?