В Софийска градска прокуратура (СГП) вече е образувано производство срещу неизвестен извършител за присвояване на пари в особено големи размери и безстопанственост, от която е последвала щета в особено големи размери.

Докладът от 157 страници на Инспектората на Министерството на здравеопазването за одита на болницата вчера бе връчен на изпълнителния директор проф. Димитър Раденовски, каза Атанасова. Освен на прокуратурата, той беше изпратен на финансовата инспекция, НАП, Инспекцията по труда, за да установят дали са верни и правилни констатациите в него.
До края на седмицата предстоят промени в Борда на директорите на "Пирогов", разкри също Атанасова.

Травматологът от "Пирогов" д-р Атанас Кацаров обяви, че докладът на здравното министерство за нарушения в болницата показва реалността.

По заповед на здравния министър от 11 май в "Пирогов" започнаха две проверки. Едната бе от НЗОК по отношение на преразхода за лекарствени средства по клинични пътеки, а Инспекторатът на министерството проверява всички разходи на средства.
Миналата седмица Атанасова изнесе за първи път шокиращи данни за нарушенията в "Пирогов", открити при проверките.

От болницата вече обявиха, че кампанията за оклеветяване на ръководството, както и оспорването на добрата клинична практика, цели дискредитирането й.