Това каза в парламента премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата от "Атака" Павел Шопов по повод появилата се през Уикилийкс информация, цитиран от БТА.

Преди месец сайтът "Биволъ" публикува дипломатическа грама на американското посолство в България. Според документа в началото на 2003 г. Колев е информирал американците за таен доклад за корупция във военното мнистерство, който е бил даден на висши военни и на президента.

Съгласно закона за ДАНС, агенцията няма разследващи функции, припомни Борисов. Ако бъдат установени данни за престъпление, те ще бъдат предадени на прокуратурата.

След като чу отговора на премиера, Шопов каза, че е удовлетворен, тъй като в случая не били важни подробностите, а фактът, че се извършва проверка, цитира го в. "Дневник".

"Ген. Колев е стар познайник за „Атака”. Още в миналото, въпреки деполитизацията си, той се намеси с груби оценки по отношение на партията, но не вярвахме, че той ще падне толкова ниско и ще изнесе класифицирана информация. Това е най-големият позор за един военен, за един офицер”, каза още Шопов, цитиран от "Фокус".

"Абсолютно не съобщаваме какви проверки правим, нито кой ни е подал сигнала, нито какви резултати сме постигнали. Докладваме всичко на прокуратурата, а и премиерът Бойко Борисов, ако желае, би могъл да изнесе тази информация, но ние – изключено", коментираха от ДАНС пред "Медиапул", с уточнението, че "редица закони" им забраняват да правят изявления пред медиите.