Боян Максимов, който е снимал дрямката на униформените през юли и пуснал снимката във Facebook, бил извикан на разпит заради нея.

"Бях във Второ РУП по друг случай, защото роми се опитваха да ме нападнат. Викнаха ме в една стая и ми казаха да напиша къде съм снимал униформените, кога и защо съм ги снимал. Не смятам, че съм направил нещо незаконно, след като съм ги заснел на обществено място", коментира той пред "Труд".

Животът на Максимов обаче рязко се променил след публикуването на снимката: "За месец-два ми съставиха цял куп актове. Дебнат ме пред блока. Отнесох наказания, че съм излязъл да хвърлям боклука без лична карта, че разхождам кучето си без намордник", оплака се той.
Полицаите имали повод да го спират и тормозят, защото е бивш затворник. По думите му три от актовете му са написани от един от спящите полицаи на снимката, пише в."24 часа".

Пред bTV говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева официално коментира преди 2 дни случая с думите: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!"
Според нея снимката е лично отмъщение на Максимов срещу един от полицаите. Причината била, че униформеният се отзовал на сигнал на съседи, които твърдели, че Максимов ги бие.
Пенчева каза още, че инструкцията за патрулната дейност позволявала на полицаите да правят 30-минутна почивка на всеки 12 часа и те можели да използват това време, както намерят за добре. Затова директорът на полицията не виждал причина да ги наказва.

Заради обидното изказване на полицейската говорителка обаче, варненецът се закани да я съди.

Максимов е изпратил и заявление до вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов по Закона за достъп до информацията за подробности по инструкцията за патрулната дейност.
"Аз не съм политическа фигура. Какво може да ми навреди на мен? Човек, който съди, се уповава на закона за Достъп до обществена информация, за да добие представа какви права имат някои хора над нас. Тази моя гражданска инициатива ми донесе негативи в личен план, но не съм наплашен. По-скоро шокиран", каза по БНР Максимов.