Извикаха на разпит мъж, снимал спящи полицаи. МВР го нарече ”селски глупак”

Варненец, пуснал снимка в интернет на спящи полицаи в патрулка, ще съди говорителката на Областната дирекция на МВР, която заяви, че е "селски глупак", съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Извикаха на разпит мъж, снимал спящи полицаи. МВР го нарече ”селски глупак” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...инструкцията за патрулната дейност позволявала на полицаите да правят 30-минутна почивка на всеки 12 часа и те можели да използват това време, както намерят за добре..". Разбирате ли колко е тъпо това оправдание?Тьпо , като цялата институция МВР, начело с учителя по физкултура и бивш шофьор на мутри.След като почивките им не са регламентирани по време, излиза че, всеки полицай може да легне да спи по всяко време и да каже , че е в почивка.А колко пъти по 30мин. е проспал за една смяна, това е друг въпрос. Ако 5 часа се прозяваш под сянката на някое дърво край пътя , в какво точно се изразява умората ти, и какво значи да си починеш от този "тежьк квалифициран труд"?

Тая Пенчева трябваше отдавна да бъде уволнена. Най-вероятно е назначена само защото родителите и са видни комунисти. Дано само като знам политиката на Гроб не я назначат на по-висок пост.

така е - защото лично тиквата е кръстника на детето и ... тя докато не доиде друга власт- може и да се изсере пред камерата и в ефир - и ще е без последствия ... - наи-много при такъв случаи , да се изтъпанчи лоестата топка борисов - и да обясни , че на жената и се е акало , и е това е естествена анатомична нужда ... , и че не вижда нищо лошо в това ...-толкова са брутално-безцеремонни герб-ерите- за тях одавна българия си е като тяхна бащиния ..

то се вижда кой е глупак, като знам как ги избират на работа - с "конкурс" и препоръка от партията

Че полицаите спят е видно от снимките на този смел младеж,а Г-н Цветанов на какво мнение е по този въпрос.Много гафове станаха-полицай -убил момиче тези вместо да следят за реда -спят,че са уморени от бездействие.За какво получават заплати от нашите данъци,поне да вършат някаква работа или са прекалено много за тази работа.

колко много си прилича с искра фидосова- физичката на парламента то сланините ги прави неспособни да мислят сивото вещество ако го имат е обвито от сланини- та от тях по големи селендурки - / не казвам селенки ,защото селенките са мадони/ едва ли ще срещнете

защо не гласуват парламента да се състои от 120 души ,щом толкова важни закони се приемат от такъв брой депутати-другету ги няма - но издръжката продължава нека това да настояваме- вън хрантутеници няма ли да се задавите с тези нищожни лихвички

тия боклуци, да бадат уволнени ваднага *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И БЕЗ ВИНЕТКА

за сведение на този дето иска да живее в бяла дурява еъ ман ии б белите дуряви ченгета спят в колите и не само това но не само не ги снимаш , но и не смееш да доблияваш колата без да си извикан могат да те глобят че нямаш лична карта , независимо какво намерение имаш да правиш шом на улицата за това че кучето е без повод се отнася глоба и не само това , глоба има и за това че не е ваксиниранои че дори отиваш на суд , както и да е тръбва да има толерантност всички не спазваме закона 100%, както и аз в този случаъ спецялно израза селски глупак ,тарикат и оше там каквото се каже е израз на обобшение, служителката се е изпуснала , но коъ ли не го прави или мисли постоянно , ако за това се уволняваше интересно коъ ли шеше да остане на работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това е работа на господин цветан цветанов да реши ако някои от служителитему е виновен даго уволни и смени както прави бате боико сао така ше си гледат работата както трябва *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

новината ,вуобше не мевпечатли,нишо ново, случва се навсякуде по света какво ме впечатли обаче ? с какво са по различни пишещите тук ,които далече по обидно се изказват за лица от правителството и не само да в булгария се шири все по ясно очертано оскотяване на нацията Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица. Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нямам идея кой ще спечели но със сигурност заради подобни изцепки на държавни служители, резултатите като тези на изборите в Калофер са плачевни. Ако ББ не иска резултатът от Калофер да не се тиражира и на следващите избори, трябва много бързо да се разграничава от такива изцепки. Цяла България настоява поредната Калинка да бъде уволнена, не знам какво чака още?

Този случай е показателен за промените,които НЕ са случили от Бай Тошо до сега.И защо ли е така?

Каква богата на приказни мотиви история: 1. Спящи красавци трима полицаи, за които историята не ни казва дали са гризнали отровната ябълка преди това, но чийто пол премахва завинаги джендър-стереотипния привкус на оригиналната приказка. Знаем само, че са изпълнявали служебните си задължения по Закона за МВР. 2. Селски глупак - Боян Максимов, човекът имал глупостта да заснеме спящите жреци на обществения ред. 3. Кръстницата Калинка Пенчева, говорител на варненската полиция, кръстила бдителния гражданин Максимов селски глупак. Освен с цветистия си език и очевидната си склонност си да кръщава неудобните на варненската полиция с обидни епитети, Кръстницата е известна (според самата нея!) и като печелил награди за разследваща журналистика бивш журналист. И за да стане още по-вълшебно, в щастливата история на Кръстницата има и Кръстник най-любимият кръстник на деца в Ченгесария, по-предпочитан дори от кръстниците-феи вездесъщият Бат Бойко! приказки:

Що се отнася за говорителката-тя просто не е за тази работа!Да си подаде молба за напускане!На България й трябват хора-интелигентни - с висок морал и отговорност,както на думи,така и на дела!

Много е лесно да съдиш отстрани!Сигурно малцина знаят ,а други не си дават сметка за същността на работата в полициятя!Не може да си 12 часа на смяна-на другият ден да те викат на акция,която кой знае кога ще свърши и вечерта да си зежурен ище 12 часа!Те не са роботи,а хора като нас!

аззз

просто селско парче, бой и е..н го оправят...

Както те оправят теб ли?

Business

Полицаите, оставете човека на мира, да не почнем всички да ви дебнем, че ще ви хващаме най-редовно. Самосезирайте се, уволнете тая СЕЛЯНКА, говорителката, накажете "спящите красавици" да видим, че поне нещо ще свършите, както трябва!

Евала на полицаичетата - изкарали надницата до обяд и следобяд дрямка.Ми така де няма да се морят,че на някоя баба са и откраднали кокошките или са и обрали пипера.Те за такива неща не се разкарват.Тези престъпления са под тяхното ниво.Евала министре-догодина повече такива кадри да изкарате-мислещи малоумници

Тази "селска тарикатка" трябва да бъде уволнена, а на полицаите препоръчвам на следващия пртест да си искат пари за хотел

А градските глупаци от МВР ДА ВЗЕМАТ ДА ГИ НАЗНАЧАВАТ с английски , че западняците се сърдят.

Нямам против полицията, но докъде Я докараха ? Спят и не хващат престъпниците, А са комбина. Какво ще обясните за обраната Банка от вчера Господин Цветанов ?

Е как нямаш против?! Те са в комбина с мутрите и крадците! Имай мнение! Аз имам против! И Цв. да не мълчи!

...пишещи врели-некипели,вижте се в огледалото,за да разберете,че не сте по-различни от тая пухкавата!Големи съдници и всезнайковци,знаещи всичко!Възпитани,благонравни,безгрешни,абе-голяма работа!Нищо не става от нас,българите!!

От сега нататък снимайте всички спящи,крадящи,дебели полицаи и публикувайте снимките във ,,Фейсбук,,

Точно така! Само се чудят какво да измислят и да те глобят!

Просто съм без думи! Бойко, откога с лична карта да си изхвърляме боклука??!! Иначе-глоба! Заминахте и съветския съюз! Нали ви е за последно и само простотии! Тъпаци и некадърници!

Свалям шапка на Варненеца ! ---------- Ще Има Прозрачност у Нас ! Ние-Данъкоплатците Ще Взискваме Отчетност за Нашите пари ! (до наностинка)

Може да има хиляди провинения младежа .НО онемях след като чух снощи изказването на говорителката на полицията. Това за сетен път показа колко ,,интелигентни'' хора заемат разни постове.

Май скоро щял да идва Сакашвилито да оправя и тукашното мвр, като грузинското, и някой подкокоросал тази пернишка "убавица", от Варна, да говори простотии, та по-лесно да се оправи работата. Иначе хората щели да недоволстват, че както пее барда на цвъки, това мвр добре ги пазело, е някой и друг обир, убийство, палежи на коли, взривове по летища, от време на време "ко шъ праим сега?" по пътищата на републиката, контрабанда на какво ли не, ял бой накой, друг поумрял, като го конвоирали - голяма работа. Хубав си ни е цвъки, бягането ни е в повече, ама ако дойде някой боксьор на негово място, все с разбити носове ще движим, "селски глупаци с глупаци", както ни обяснява "циганката, която хвали варненското ме-ве-ре"!!!

Съди ги направо в Страсбург за полицейски тормоз. Не се занимавай с нашия съд, всички знаем как работи той.

Толкова са тънкообидни горкитеполицаи, които "бдят и ни пазят" Приличат на ощипани ученички! ха- ха - ха спящите красавици!

Спането на работно място (обикновено патрулката) си е съвсем в ежедневието на полицаите и няма нищо общо с почивка, тъй както и през другото работно време 2/3 не вършат нищо друго освен да тормозят някой, посочил им грешките или да демонстрират каубойщина. Да ме прощават тези, които си вършат работата съвестно, ама са будали, че търпят "комунизъма" ( 1 работи за 10 мързела). Така обаче стоят нещата във всички области. Максимата "учи мама, да не работиш" дава плодове, в това поколение на чичковци и лелки, а те на какво са учили дечицата си, не ми се и мисли....

без преврат не става!Трябва да се лее кръв не само стачки!

Видя се кой е глупакът в случая, толкова противна жена, с просташко държане и каруцарски език.

на работното си място-това е недопустимо.Но и подобни оскърбления не трябва да се толерират.Знаете ли,в Бургас един зам.кмет нарече с тази дума група общински съветници,спести само"селски".Може пък да е прието да се употребява...

Защо? Ами ако снимат дремещ рейсаджия на последна спирка? Ами, ако НЕДАЙ-СИ-БОЖЕ снимат някой дремещ депутат в парламента? Те по-малко ли са свързани със сигурността ни?

Въпросната простакеса изобщо няма място в органите на власта, НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ!!!

Очевидно е, че когато и премиерът и първият му заместник са работили в МВР, служителите в това министерство да си представят, че са граждани първа категория. И аз съм служил в МВР, но съм се страхувал да не направя каквато и да е издънка и винаги съм се стремял да съм за пример пред гражданите, камо ли да отворя уста от която да излизат каруцарски обиди и то по повод на случай, който би трябвало да се отработи в обратната посока. Спомням си преди около 5 години, като гост в града как залових собстевноръчно джебчийки на централен варненски булевард, а само 15 минути след това, едни от тях пуснаха пликчето с парички на патрулка. После им разгадах за 1 час цялата структура и разстановка, писах на областното управление - никакъв резултат, дори отговор на сигнала нямаше. Директор май беше един Димитров, вече не съм сигурен ?! Сега полицайчетата в Бг. са толкова нагли вече, че наистина трябва да се вземат твърде сериозни мерки. Аз разбирам да са такива нафукани, когато имат успехи и от действията им личи професионализъм, имат резултати. Но е видно точно обратното, ежедневно МВР и полицията бълва новини на въпиюща некомпетентност и безсилие, провали. При един раздут щат, при една нереформирана структура от 20 години поне, при толкова некадърници в нея? - Е това е прекалено вече за българския данъкоплатец, поне 1/3 от състава на МВР е излишен. Честният данъкоплатец има правото да снима и да сигнализира за такива китуци, както изглеждат. Вярно е, може да са почиващи и нащрек при повикаване, но това може да се обясни спокойно на шефа-данъкоплатец. Вярно е, че ако полицията те вземе на мушка, може уж по служба да ти скъси живота. Но когато това се прави преднамерено и поводът е ясен, това безобразие трябва да се прекрати незабавно, а началикът на подразделението да се накаже. Защото той утвърждава задачите или дава заповедите, къде да стоят тези полицаи и да дебнат честния в случая човечец за да се гаврят с него. Това означава, че ресурсът на полицията се отклонява за безмислени задачи, отклонява се от места, където служителите при всички случаи ще са наобходими да предотвратяват престъпления, а не да докарват на човека проблеми по изсмукани от пръстите причини за да го назидават и "превъзпитават". И полицаите в тази държава нека проумеят веднъж за винаги най-важното. Работещият българин, честният данъкоплатец, те трябва да го гледат с уважение, да му указват съдействие и помощ по служба, защото той им е работодателят! А не да виждат в него престъпник и грешник, за да го малтретират с неговия ресурс. МВР е рeсурс на народа и данъкоплатеца, а не собствено средство на министъра и главния му секретар! Тук трябва да има уволнения, излишните и вредни чиновници - вън от МВР!

Това е истината!!!Г-да управляващите я знаят, но умишлено не правят нищо.Така стават съучастници в унищожаването на устоите на държавата.Защото за никого не е тайна- държавата е толкова гнила, че е въпрос на съвсем малко врме да рухне съвсем!!!

поздравления- направо не мога да повярвам - мислещ - и то сериозно мислещ българин -и то полицаи ... може би пък и саита има "вина" за това-ето така трябва да мислим всички - като вергол...- важното е да сме честни пред себе си- и да не вярваме сляпо на празни и лесни обещания... напатихме се от разни пирамиди - разни терикати ,далавераджии и политицци - в българия - всичко се се прави и мисли само в името на далаверата- тя е водещата тема ,мисъл и цел на средния българин ... а трябва - хората да се спрат накрая и да си помислят- ами ако всички на 100процента започнат като мене, само далавери да са им в главите ...-.... става страшно нали,..... иска се нещо друго- съвсем различно-истинско ....

На това цялото ведомство му трябва една голяма клиз_а (промивка) и поне 2/3 от некадърниците там да бъдат изпратени на борсата. Страшно раздут щат , твърде много привилегии, излкючителна арогантност и никаква ефективност - това са характерните белези за това ведомство....ама заплатите им били малки !!! Милиционеристан

Голяма работа, че са дрямали полицаите, всички имаме право на почивка на работното място, а и при бензин от 2,60 лв, патрулката трябва да има някакъв лимит на движение. ОБАЧЕ: някакви дебели задници от администрацията, които и те не знаят какво работят, а взимат и повече от патрулиращия, трябва да имат ЛИМИТ НА ПРОСТОТИЯТА СИ! Да се извини на човека тая свиня!

kgb777kgb

Малко са хората които могат да мислят , но има и такива ! Истинските въпроси които трябва да си зададете са само два 1. Истинска ли е снимката ? - ако да , защо не наказвате полицаите за нарушение на трудовата дисциплина и уронване на престижа на службата ! 2. Говорителката на управлението ЗАЩО не е уволнена ВЕДНАГА и то ДИСЦИПЛИНАРНО по същите причини ?! Всичко друго е бла-бла !!! Само да поясня за незнаещите - винаги съм подкрепял държавата и държавността , но такива боклуци само дразнят хората и рушат авторитета на службите !!!

Изключително рядко излиза от теб някаква дори и средно смислена приказка, а в случая си направо прав, без да броим олигофренския вътпрос: ИСТИНСКА ЛИ Е СНИМКАТА? Така, момчето, което е потърпевшо, има ли ти вид на майстор на фотошопа, монтажите? Или това е някакъв колаж - в снимана патрулка наредени снимки на спящи полицаи? Не, баце, снимката НЕ Е истинска! Тя цели да злепостави Цецо Физкултурата и МВР като цяло! А Борисов е кръстник на детето на говорителката. И - имам питане - дали ще я уволнят, според тебе?

kgb777kgb

Пич имам IQ като на колегата който се кръстил на него и остави това имам и документ от МЕНСА за това ! Това че казвам истини които не се харесват на неможещите и неуките не е мой проблем а техен ! Ако искаш да влезеш в тази категория кажи ТОЧНО за кое не съм прав и ще ти отговоря ! Аз говоря истината защото мога да си го позволя и не ми пука от последствията !!!

Ако откриеш колко правописни грешки има в изреченията по-долу, от МЕНСА ще ти дадат ДИРЕКТНО около 200 точки върху съществуващите 1.46: Малко са хората които могат да мислят , но има и такива ! Истинските въпроси които трябва да си зададете са само два И - откога в българския правопис преди препинателни знаци (ако знаеш какво е препинателен знак!) се оставя интервал? Това да не е някаква задявка между менсаджиите или е оригинален твой стил?

Нали сте против лицимерието...А ако наистина е селски глупак, което полицията вероятно го знае по-добре от пишещите тук...Що да не си го кажем в лицето.Навремето чичото на Караманлис, също министър-председател, заяви в прав текст, "нали знаете, че като народ сме си малко луди...". Гърците и досега се смеят на това, но същите тези българи, които на пътя, в учрежденията и навсякъде са си абсолютни простаци, сега го дават обидени. Ех, калцунени аристократи...

понеже не съм лицемер, ще ти кажа, че си комплексар - виж си ника, бре...

Къде е сега ЦЦ, нека да каже тази госпожа ли е лицето на полицията в БГ?

Много злобни душици сте се събрали тук! Да погледнем реално, тая говорителката прекали с изказването. Ама бившия пандизчия бил ли е с куче без намордник - бил е, бил ли е без лична карта - бил е ! И не сте вие хората , които могат да учат ченгетата как да си вършат работата! Айде излизайте от нета, че като дойдат шефовете ви, ще ви дърпат ушите!!!

Санитар...

ати си вземи хапчето- за да не изпаднеш в някоя тежка криза ...- ще се чудим в коя лудница да те настаним ...

Много коментар изчетох,много нещо.малко и порасъждавах по темата.ама малко (щото ме мързи да разъждавам много).И тъй стигнах аз до следната мисла:). Че, госпожата ПР наистина прекали с нейното изказване,факт. Ама за какво пък са ви виновни полицаите??? Попдремнали били. Е и??? А замисляли ли сте се че ако се захванат здраво за работа,повечето от вас пишещите ту ще изгърмят с по n.. на брой актове за административни нарушения и други глоби.Дали ако ви поискат 3-4 пъти днес личната карта,няма да почнете да ревете че живеем в полицейска държава?Давате ли си сметка,колко пъти нарушавате някой закон и подлежите на санкция излизайки от входната ви врата и стигайки на работното ви място? В случая когато на въпросния младеж полицията е решила да му покаже какво означава здрава полицейска работа,той го е приел едва ли не като репресия. Не господа граждани това е част от задълженията на полицаите. И запомнете че, най много сълзи са прорнени от збъднъти мечти .Внимавайте какво си пожелавате за да не ви се сбъдне . Пожелания за лек и успешен ден.

Цялата ни държава е станала мутренска именно от такова подремване. Нека да започнат да си вършат работата. От поста ти усещам, че толерираш полицаите да не си вършат работата. Ще се радвам, ако бъдат уволнени всички, които са отишли в полицията да си гледат работата пет за шест.

:) Не не ги толерирам да не си вършат работата, по няколко причини съм запознат доста добре с НПК, и знам че не е хубаво да се "преработват" полицаите. Защото невинни,НЯМА. така че е и въпрос на морална гледна точка от тяхна страна да се подържа някъкъв баланс в взаимоотношенията между силови структури и граждани.Ако го караме както го пише в дебелите книги жална ни майка на всичките. Не че е изпълнимо според мен ,ама това е тема на друг въпрос.

До потърпевшия-съди ги за полицейски тормоз и насилие,ограничаване на правата и за още каквото се сетиш,бахти загубените ченгета,вместо да смъмрят служителите си,те тръгнали да обиждат хората от чиито данъци звемат заплати.Какво от това че човека е бивш затворник,и на мен да ми паднат такива лентяи и аз ще ги изтипосам в мрежата,Наистина сме станали полицейска държава със силно ограничени човешки права,жална ни майка.

Много ме радва, когато екземпляри като тази лоясала госпожа, си отворят устата и произнесат някоя мъдрост. Радостта ми се утроява, когато са от ГЕРБ. Вече започвам да имам чувството, че тиквената партия сама себе си ще бие на изборите с толкова много умни кадри. Само един съвет - храсти гербави, намалете темпото на проститя, че така до лятото ще сте на минус проценти народно одобрение. Няма да е интересно, поне 3-4% си оставете.

Този навярно не е стока,но подобно отношение на говорителкато на РДВР е недопустимо!Не е редно да се скача срещу министъра на ВР,защото подобни екземпляри като Пенчева имаше и при "Пикащия във фонтани"както и при неговите предшественици!Убеден съм,че и в бъдеще ще ги има,а вина за казаното носят самите те!Началникът на РДВР Варна да уволни служителката и да назначи по-интелигентно девойче,каквото е например това в Добрич!

Четейки коментарите на някои индивиди във форума (Dzvera), се сещам за един стар виц от бай Тошово време: - Какво е чисто и просто? - Изкъпан милиционер - хем чист, хем прост!

А ИСКАМ ДА ПОВДИГНА ЕДИН ВЪПРОС:ДО КОГАСЛУЖИТЕЛИ НА МВР ЩЕ КАРАТ ЛИЧНИТЕ СИ КОЛИ БЕЗ КОЛАНИ И БЕЗ СВЕТЛЕНИ?