Репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев бяха нападнати от няколко охранители в петък вечерта на автомагистрала "Тракия" на 145-ия км в посока към Стара Загора.

Вчера след обяд бяха задържани четирима, двама от които се предадоха сами, а другите двама бяха арестувани на ГКПП "Калотина" на влизане в България. 

БТА обаче съобщава за още един задържан късно снощи, като се позова на районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

На задържаните са им повдигнати обвинения за хулиганство, а на един от мъжете - и за нанасяне на лека телесна повреда над оператора Огнян Пенев.

Продължава да се издирва още един мъж, за когото се предполага, че е отнел телефона на репортера Мария Милкова.

В хода на разследването става ясно, че са замесени и служители на трета охранителна фирма, освен обявените досега "Омега 66" и "Омега 669".

Ще се направи пълна проверка на трите фирми, както и ще се изземе документацията и тя ще се предаде на СДВР, за да се провери дали те са изрядни”, заяви прокурор Гергана Мутафова, цитирана от Нова.

„Лицата отричат да са нанесли телесна повреда. Те твърдят, че при пътния инцидент е имало опасност за ПТП и това е наложило да спрат автомобила и да потърсят обяснение от шофьора Огнян Пенев”, коментира Атанас Илков, и.д. директор на полицията в Пловдив.
Те твърдят, че са били само четирима и са пътували за Свиленград, добави Илков.

Полицията умолява хората, станали свидетели на пътния инцидент и побоя над репортер и оператор, да се свържат с най-близкото районно управление.

Един от автомобилите с марка "Пежо" е намерен в землището на „Капитан Андреево”. Издирва се другата кола - "Ауди" А8 със софийска регистрация с регистрационен номер СА6777, съобщи телевизията.