Вчера следобяд на тел. 112 е получен сигнал от жител на Скравена за пребито дете, съобщават от пресцентъра на МВР. Пристигналият на място полицейски екип заварил в къщата възрастни и няколко деца, но по нито едно от тях нямало следи от наранявания.

Няколко часа по-късно - около 21 часа, полицаите отново се върнали на адреса. Когато влезли в къщата, 29-годишната майка се опитала да скрие едно от децата, като го покрила с одеало. 5-годишното момиченце било в явно неадекватно състояние, цялото в синини. Заедно с майката то е транспортирано в ботевградската болница, а впоследствие в “Пирогов”.

Столичните лекари установили, че детето е с отток на мозъка, счупване на кост, множество хематоми. Констатирани са и стари травми. То е настанено в реанимацията на "Пирогов".

До декември м.г. момиченцето било в Дом за деца, лишени от родителски грижи в село Гурково, поради невъзможността на родителите да се грижат за него. Тогава майката и бащата декларирали, че материалното им положение е по-добро и искат да си го вземат.
31-годишният мъж е биологичен баща на момиченцето. Той е криминално проявен, известен за множество кражби и грабеж и е осъждан. Сега е задържан за 24 часа.

За случая са уведомени служителите от Отдела за закрила на детето към Дирекция “Социално подпомагане”-Ботевград. В момента полицаи разпитват съседи и роднини на семейството.