Това заяви в предаването "Тази неделя" на bTV Павел Чернев, който бе депутат от "Атака" в предишния парламент. По мое време не се ходеше по скъпи ресторанти, нямаше този разгул и разкош, за който се говори. Обичахме да ходим по ресторанти с Волен и Капка, но си разделяхме сметката, разказа още той.

През цялото време Капка беше вторият двигател на самолета. Намесвала се е в ситуации, в които ние вече сме решили и се започваше един спор с нея. Винаги беше наоколо. Тя беше категорично против побоища и раздаване на юмручно правосъдие, коментира Чернев.

Аз ги наричах с една немска дума за демонични близнаци – наистина те имаха много силна връзка и съм завиждал на Волен, че има такава другарка. Сидеров идваше на събития винаги изключително представителен, тя се грижеше за него, посочи Павел Чернев. 

В същото време Капка списваше вестника и беше абсолютно на едно мнение с него. За мен тя беше не вторият, а другият човек в партията, призна Чернев. Ако Волен е похарчил народна пара, си е взел голям грах на душата. Когато се обявиш за български националист, ти се обявяваш за наследник на онези от портретите. Не бързайте да слагате кръст на "Атака". Тези формации са много витални, заяви още той.

Събитията около "Атака" се развиха за броени дни. След като Димитър Стоянов поиска оставката на лидера Волен Сидеров поради "незадоволителни резултати на изборите", бе отстранен от партията. Пред медиите доведеният син на лидера на "Атака" коментира, че Сидеров има връзка с Деница Гаджева от същата партия, което е станало причина майка му Капка Сидерова и Волен Сидеров да се разделят.

Междувременно бивши атакисти подозират, че партийният шеф е купил апартамент на любовницата си - депутатката Деница Гаджева, с парите от държавната субсидия на партията. За луксозния апартамент, чиято цена е около 250 000 лв., Гаджева обясни, че е теглила кредит. 
Тя подаде оставката си от ръководството на партията преди дни с изявлението, че иска да стопира нападките срещу Сидеров и „Атака“, които идвали от „сивия кардинал“, визирайки Капка Сидерова.

Близо 120 000 лв. са били оправдани документално от “Атака” чрез евтини пластмасови химикалки, поръчани за по 3,80 лв. едната, разказаха вчера бившите служители в партийната централа Ивайло Минов и Мартин Мартинов пред bTV.
Според тях лидерът на “Атака” пушел пури за 120 лева, по време на предизборните обиколки активистите отсядали в 5-звездни хотели и харчели огромни суми за уиски. В ресторанти правел по 5000-6000 лв. сметка.

След Гаджева варненската депутатка Цвета Георгиева също си тръгна от групата на "Атака". Преди нея това направиха Камен Петков, Валентин Николов, Кирил Гумнаров, Огнян Пейчев и Стоян Иванов. Така парламентарната група на "Атака" остана с 14 депутати при изисквани минимум 10.