Росен Йорданов - Юзеир Юзеиров, е обвинен, че между 22 март и 10 април 2010 г. в Шумен, в съучастие с брат си Атанас Йорданов - Али Юзеиров, е проповядвал религиозна омраза чрез слово.
За това законът предвижда затвор до 4 години или пробация, както и глоба от 5 до 10 000 лв.

Юзеир Юзеиров е обвинен и за опит да се образува политическа организация на религиозна основа. На 2 април 2010 г., навръх Разпети петък, Юзеирови опитаха да учредят партия "Отоман".
За престъплението Наказателеният кодекс предвижда лишаване от свобода до 3 години.

Разследването по делото се води от Национална следствена служба.

На 1 септември 2010 г. двамата братя бяха осъдени от Районния съд в Попово за организиране на партия на религиозна основа и за провеждане на митинг-събрание за учредяването на партията Мюсюлман-демократичен съюз.

Миналата година Юзеир Юзеиров бе арестуван пред ЦИК, където се опитваше да подаде документи за кандидатурата на брат му Али Юзеиров за президент.
Оказа се, че срещу него има обвинение за финансова измама и е арестуван по искане на прокуратурата, защото нееднократно не се е явявал на призовките.
Той е обвинен за пране на 350 000 лева.

Братята станаха известни с построяването на паметник на незнайния турски воин в родното им село Славяново, Търговище, който бе съборен с прокурорско разпореждане.