Момичето изчезна миналия понеделник вечерта, но полицията мълча цяла седмица.
Обяснението бе, че може да се навреди на Мирослава. В разследването се е включила и ГДБОП.

"Момичето, което е състезателка по таекуондо, е било на тренировка и си тръгнало след 20 ч., но не се прибрало вкъщи. След 22 ч. сестра й съобщила в полицията за изчезването", разказа комисар Димитров, цитиран от БТА.
По думите му разследването се води за изчезнало момиче.

Досега с Мирослава не била осъществявана никаква връзка.
Не е искан откуп, не е изпращано писмо, категоричен бе полицейският шеф, цитиран от Дарик радио.
Вчера се появи информация, че момичето е изпратило писмо на близките си, че е отвлечено, както и че са искани 500 000 лв. откуп заради голямо наследство, получено от приятеля на сестра й.

Комисар Валентин Димитров опроверга слуховете за изнасилено момиче, намерено голо до стадион „Миньор”, до който е и тренировъчната зала на таекуондистите. Няма такъв инцидент в Перник, проверени са местната болница, и лечебниците в София и Кюстендил, обясни полицейският шеф.

Говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов също отрече вчера версията за наследство. По думите му се работи по всички варианти - от доброволно напускане на дома до отвличане.
Искам да подчертая, че досега няма събрани данни момичето да е отвлечено, обясни той пред bTV.

Треньорът на Мирослава - Иво Иванов, разказа пред медията, че половин час след края на тренировките му се обадила сестра й. Тя му казала, че Мирослава й звъннала по телефона, че е отвлечена.
"На мен ми стана чудно, защото няма показатели да я отвлекат. Нито е богата, нито нещо друго. Реших, че е тийнейджърска шега. Но се оказа, че е друго", коментира Иванов. 

Охранителните камери в коридора пред залата, където е тренирала Мирослава, са заснели последната минута, в която тя е сред познати. 
"Весело си тръгва, взима си довиждане с момчетата и това е. По начало идват да я взимат с кола в тъмното. Не вярвам някой да е знаел, че ще излезе. Можеше да е с някой друг. Казала е на момчето от записа, че е трябвало в осем без нещо да си е в къщи, че майка й я чака. И това са й последните думи", обясни още  треньорът. 

Мирослава има червен колан по карате, тренира от петгодишна. Според треньора й нямала пари да се яви на изпит за по-висока квалификация.