Това заяви бизнесменът Тони Златков, след като вчера прокуратурата повдигна обвинения на четирима души, свързани с отвличането на сина му Адриан.

„Синът ми на практика нищо не е видял, похитителите са били с маски. Сега е добре, живее в България, а в момента е на почивка в чужбина”, каза бащата пред Нова телевизия тази сутрин.

„Смятам, че тези 5-6 месеца, които са минали от този случай, са доста кратък срок за разследващите, за да се получат някакви първични резултати”, коментира още собственикът на автокъщата "Софавто".

Той разказа, че изобщо не се е колебал дали да плати откупа за сина си, а полицията не е знаела къде ще бъдат оставени парите, защото световната практика показвала, че това е най-правилният начин да се действа, за да се запази животът на похитения.

Пред bTV обаче Златков не разкри колко е платил за свободата на сина си.

„Подписал съм декларации, че не може и не трябва да огласявам такава информация”.

Той отговори отрицателно на въпроса и дали се е опитвал сам да разбере кой е извършил престъплението.

„В моя манталитет реванш или отмъщение не съществува. Въобще не се интересувам от това. Лично ние сме простили и гледаме напред. Не искаме да се връщаме, искаме час по-скоро да забравим всичко. Но смятам, че тези, които са извършили това деяние срещу Адриан, ще бъдат открити. Вярвам го истински, вярвам го още от първия ден, когато видях как действат институциите”, каза още бизнесменът, който подчерта, че след преживения стрес сега семейството му е с охрана.

Адриан беше отвлечен на 30 август миналата година близо до дома си. 11 дни по-късно той беше освободен, след като семейството му плати откуп. Тази седмица бяха задържани четирима души, сред тях и жена, които според разследващите са помагали на похитителите, като им осигурили коли и симкарти.

Един от задържаните е Ивайло Борисов, известен с прякора Ториното, смятан за близък на Златомир Иванов-Баретата. Самият той е бил задържан за 20 часа в ГДБОП и разпитван, съобщи адвокатката му.

Вчера бащата каза още, че Ториното е идвал няколко пъти в автокъщата му преди време като клиент.