След двучасово обсъждане ГЕРБ гласуваха против оставката, БСП и ДПС бяха „за“, от „Воля“ и „Обединени патриоти“ се въздържаха.

Добрев настоя за прегласуване като посочи, че оставката е личен акт и наистина желае да се оттегли.

"Колегите ми от ГЕРБ не искат да подкрепят моята оставка, но моля колегите от БСП да бъдат малко по-организирани. Лично ги видях, че не гласуват. Тази оставка е личен акт и аз наистина я искам", призова Добрев.

Но и при второто гласуване оставката беше отхвърлена от депутатите.

Няма да си внеса оставката втори път преди да се убедя, че резултатът от гласуването ще е различен, обясни по-късно Делян Добрев пред журналисти.

"Оттук нататък бих могъл да внеса оставката втори път, но няма да го направя преди да говоря с колегите от ГЕРБ и да се убедя, че резултатът от гласуването ще е различен, защото в противен случай ще загубим още един пленарен ден“, коментира Добрев. Той заяви, че продължава да държи на своето мнение и желание за оставка.

Абсурдно е твърдението, че ПГ на ГЕРБ е бламирала Бойко Борисов, посочи още той. Във връзка с призива на премиера Бойко Борисов да се приеме оставката му като депутат, Добрев заяви: "И аз призовах оставката да бъде приета“.

По отношение на Елена Йончева, Делян Добрев заяви, че по най-бързия начин ще заведе дело срещу нея.

До подаването на оставката му се стигна след обвинения от Елена Йончева от БСП, че на ръководни позиции в община Хасково работят негови роднини и близки.

Преди началото на правителственото заседание във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отбеляза, че оставката на Делян Добрев е достоен морален акт.

Предложението на БСП гласуването и дебатите по оставката да бъдат излъчвани пряко по БНТ беше отхвърлено.

Антон Кутев от БСП коментира, че дебатите по оставката са се превърнали в комедия.

Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви: "Трябва да разкрием истината, да защитим наш колега, да говорим за парламентаризма“. Той допълни, че БСП са тези, които правят комедия цяла седмица.

Владимир Вълев от ГЕРБ се обърна към Делян Добрев: "Знам какво можете да направите за България и за нашия отбор, не го напускайте“.

Маноил Манев от ГЕРБ допълни, че в спорта никой не си тръгва, когато е хвърлил противника в нокаут, както е направил Делян Добрев.
"Далавераджии не влизат в битка, а само истински шампиони и мъже“, заяви той.

На местно ниво Делян Добрев разгроми комунистическата партия в Хасково, както Германия Бразилия на световното - моля те, Деляне, не скачай от „борда на кораба“. Това каза от трибуната на парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски.

Валентин Касабов от „Обединени патриоти“ посочи: "Предлагам да разстреляме Делян Добрев, в унисон с практиката на БСП“.

Явор Божанков от БСП обясни: "Фактите са много ясни. Елена Йончева не е изнесла някакви факти, те са известни от месец март в две медии, които не можем да ги обвиним в симпатии към БСП“.
"БСП не е започнала тази дискусия, затова да се придържаме към фактите“, призова той.

Кръстина Таскова от "Воля“ коментира: "Благодарение на чия братовчедка ще бъде затворена врачанската болница, благодарение на чий кум ще бъде затворена старозагорската болница. Това са въпросите, които трябва да обсъждаме, а не човека Делян Добрев“.

Рамадан Аталай се обърна към Делян Добрев с думите: "Изгаряте в политиката, защото вашите лидери ви употребиха. Днес стана ясно, че има сливане между партията и държавата“.

"Става въпрос за разпределяне на порции по всички етажи на институциите. С подаването на оставката на Делян Добрев не се решават проблемите“, коментира той.

Председателят на НС Димитър Главчев заяви, че разпределянето на порции не е в ГЕРБ, а на други места.