Поводът са изказвания на Йончева, че през фирмите на Гаргов преминават крупни суми от обществени поръчки.

"Същият е акционер в над 40 фирми, които печелят обществени поръчки за десетки милиони лева. Само един пример – една от тези фирми е в топ три на фирмите, които санират сгради по програмата за енергийна ефективност", заяви по-рано днес в парламента депутатката, която показа схема с приближени на Делян Добрев от ГЕРБ, които били назначени в общината по негово искане. По думите й Гаргов е зет на бившия министър. 

Според общинския съветник обаче няма конфликт на интереси, че той оглавява бюджетната комисия в местния парламент, а съпругата му Росица Гаргова е директор на финансовата дирекция в Общината.

"Госпожа Йончева, която ме обвини, че имаме големи поръчки, че 40 фирми, да, наистина сигурно са повече и от 40 фирми, в които имам участие. Аз съм акционер, в някои фирми съм с 5%, в някои съм с по 21. Когато господин Беливанов предложи на съпругата ми да стане директор на Финансова дирекция, специално повдигнахме въпроса и неговите юристи заявиха, че няма конфликт на интереси", каза Гаргов, цитиран от БНР.