На днешното заседание 23 съветници бяха "за", 16 - "против", а 18 - "въздържал се".
Председателят на групата съветници от ГЕРБ Малина Едрева посочи, че групата би подкрепила достоен представител на БСП за поста, предаде БТА.
Тя попита Кадиев дали споделя изказаното в предизборната кампания, че СОС е една казионна организация и ако е така, защо иска да й е зам.-председател.

Миналата седмица Кадиев не успя да стане председател на СОС, след като за него гласуваха 17 общинари, а за Андрей Иванов - 34, с чийто гласове той бе преизбран.

По време на избора за зам.-председатели за кандидатурата на Кадиев при първото гласуване "за" гласуваха 25 съветници, 16 бяха против, а 12 се въздържаха.
При второто гласуване 24 съветници бяха "за", 12 - против, 15 - въздържали се.
За зам.-председатели на СОС бяха избрани Николай Стойнев от ГЕРБ и Вили Лилков от ДСБ.

Столичният общински съвет гласува предложените от кмета на София Йорданка Фандъкова кандидатури за общински съветници. Общо 12 от досегашните 24 районни кметове запазват постовете си. Сред тях не е досегашният кмет на "Лозенец" Прошко Прошков, който беше кандидат-кмет на столицата.
Изборът беше с тайно гласуване, при което предложените за районни кметове получиха между 40 и 43 гласа "за". Новоизбраните районни кметове положиха клетва пред Столичния общински съвет.