Нападателите са взели голямо количество злато и диаманти, предаде БНР.

Малко след 11 часа продавачката в бижутерията, която се намира в сградата на РУМ "Младост", все още не е отворила магазина. В този момент в помещението влизат 4-ма маскирани и въоръжени мъже. Докато продавачката се усети какво става, те изкрещели в лицето й да даде всички синджири и я заплашили да мълчи. Изтръгнали телефона и паникбутона, за да не може да се обади на никого.
Момичето започнало да пищи за помощ.  Продавачи от съседните магазини опитали да се обадят на тел. 112.
"Беше ужасно, чух единият да крещи на момчето от железарския магазин: "Остави телефона, ще те гръмна!", разказва пред "24 часа" притеснената Нина Христова, която по чудо се спасила.
"Когато ме видя, насочи дулото на оръжието към лицето ми и каза с дебел плътен глас: "Стой на място, стрелям на месо!".
"Беше огромен, висок около 2 метра, носеше зеленикаво яке, което изглеждаше сякаш не е негово, защото му бе късо. Започнах да бягам, чувах стъпките му зад себе си", разказва разтрепераната Христова.

Жената успяла да се вмъкне в своя магазин и да заключи вратата. Тя се притаила край дрехите и замръзнала в очакване бандитът да не влезе при нея.
"Чак сега разбирам, какво преживяват жертвите на похитителите", каза Христова.

След това четиримата бандити завардили четирите входа на помещението, в което има десетки магазини. Стояли така, че да виждат всеки, който посегне към телефон. Заплашвали хората да не мърдат, докато не напълнили торбите си със златото.

Най-вероятно бандитите са имали предварителна информация и добре са огледали района преди атаката. Действали са професионално, коментираха криминалисти. Измъкнали се отново през задния вход, където ги чакала кола.

Минути по-късно на мястото са изпратени патрули на 7 РПУ София, както и служители на сектор "Грабежи" в Столичната полиция. Няма ясното какво е точното количество бижута, което мъжете са взели.
“Първоначалните данни бяха за три килограма злато. Оказа се обаче, че са седем, а липсват и много скъпи бижута с инкрустирани в тях диаманти”, разказаха  разследващите пред сайта "Всеки ден".

След въоръжения грабеж маскираните избягали с тъмен „Фолксваген Пасат“. Колата бе намерена по-късно в квартал "Манастирски ливади". Полицаи на мястото на инцидента разпитаха продавачката, която бе в шок след случилото се. Експертите събраха мирисови следи и вземаха отпечатъци. Тепърва ще бъдат преглеждани и записи от камери, които са заснели грабежа.