Днес в 14,30 часа трябва да бъде изслушан изпълнителният директор на Национална агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов по преписката по сигнал на РЗС за несъответствие между декларираните приходи и придобитото недвижимо имущество от Цветанов и съпругата му Десислава.

"Не мога да разбера защо се правят опити да бъде провалено заседанието на комисията. Нали искаха по-бързо да станат известни резултатите", каза Николов пред БНТ, цитиран от БГНЕС.
В чужбина са двама от членовете на комисията Димо Гяуров от Синята коалиция и Камен Костадинов от ДПС. Останалите членове освен Николов са Николай Коцев от ГЕРБ и Бойко Великов от Коалиция за България.
Гяуров и Великов са поискали отлагане, защото не са се запознали предварително с резултата от ревизиите и нямало да имат възможност да задават въпроси, каза Николов. Според него е учудващо, че точно тези депутати са настоявали резултатите да излязат по-бързо.

От Бойко Великов зависи дали ще има кворум, каза по-късно в парламента ротационният председател, цитиран от БТА.

Комисията от 5-те депутата, може да вземе решение, само ако има кворум.
Дори и да нямаме кворум, ще дадем възможност да се задават въпроси на Красимир Стефанов, каза Николов.
"Аз не виждам някаква пречка днес да изслушаме екипа от НАП, който ще представи ревизионния доклад, а ако има доуточняващи въпроси да се направи повторно изслушване или да зададем писмено допълнителни въпроси, ако възникнат", каза още Николов.

По думите му, една ревизия трае между 3 и 6 месеца. Освен това Цветанов даде разрешение всички негови банкови сметки да бъдат разкрити, отговори той на въпроса дали НАП не се е забавил с резултатите. Николов покани министъра още днес да дойде в комисията и медиите да му зададат въпроси.

Вчера в. "Галерия" изнесе нови данни срещу Цветанов - от 2004 г. до 2010 г. тъстът и тъщата му са внесли на него и на съпругата му над 150 000 лева, като за целта отворили общо 14 банкови сметки.

Последна актуализация в 11 ч.