Тежкият инцидент е станал на 21 юли, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От лечебното заведение уточниха, че пациентът е в централната реанимация, в критично състояние. Мъжът е в кома, на командно дишане, с множество фрактури на ребрата и гърба, и с контузия на белия дроб.

Д-р Цветеслава Гълъбова - директор на психиатричната болница "Свети Иван Рилски" в Курило, отказа коментар, но обясни, че е уведомила за случая полицията и очаква проверка от Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

Към момента няма образувано досъдебно производство, тъй като психично болните не подлежат на наказателна отговорност.

Директорът на "Медицински одит" доц. Златица Петрова пък заяви, че инспекторите на агенцията пътуват към болницата в Курило и се очаква резултатът от проверката да бъде оповестен в понеделник, предаде zdrave.net.

Тя уточни, че пребитият е дерматолог от Пета градска болница, който е бил настанен за лечение в Курило.

След като кожното отделение в болницата е затворило, лекарят изпаднал в тежка депресия и бил приет да се лекува в психиатрията, каза пред Дарик радио негова колежка, която пожела да остане в анонимност.

За случая е уведомен министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, като от ведомството съобщиха, че очаква в рамките на деня да получи подробен писмен доклад от д-р Цветеслава Гълъбова.

В началото на ноември м.г. в психиатричното отделение на МБАЛ-Разград шизофреник уби по особено жесток начин намиращия се в същата стая лежащо болен 58-годишен мъж. След това убиецът избяга от болницата, но по-късно бе задържан от полицията.