На 28 май майка завела 14-годишният си син в районното управление, който разказал за случилото се, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По думите на момчето няколко часа по-рано по телефона го потърсил 15-годишен негов познат и му предложил да се видят в кафене в кв. „Суходол”. Двамата живеели в кв. „Люлин”, но отношенията им били влошени заради съперничество – не можели да разделят любовта на момиче. Независимо от това по-малкият приел поканата да се видят и поговорят.

Вървейки към кафенето, по пътя ги настигнала червена „Мазда”, а 20-годишният шофьор ги попитал за автосервиз наблизо и тъй като им било на път двамата се качили в колата, за да го заведат. В автомобила пътувало и друго 15-годишно момче. Шофьорът обаче не тръгнал към сервиза, а отпрашил по Околовръстния път и спрял колата чак в местност над кв. „Бояна”.

Там тримата биячи принудили момчето да слезе и започнали да издевателстват над него - първо му отнели мобилния телефон, документите и 5 лева. След това сложили маска на 14-годишното момче, съборили го на земята и започнали да го ритат и бият с палка. Разкъсали фланелката му, съблекли го гол до кръста, надраскали с нож по гърба му голяма буква „М”, после го вързали през врата с колан за едно дърво.

През цялото време биячите заплашвали жертвата си да не се занимава повече с момичето. След като решили, че боят е достатъчен, го натоварили в багажника на колата и го изхвърлили в центъра на кв. „Павлово”.

По време на разследването криминалистите изяснили, че организатор на жестокото отмъщение е 15-годишният кандидат за любовта на момичето, а целта му била да сплаши съперника си. Той и двамата му помагачи досега нямат криминални прояви.

След задържането им в рамките на 24 часа, материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура и днес на 15-годишните момчета е наложен надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, а 20-годишният шофьор е освободен от ареста срещу подписка.