Информацията за взрива бе съобщена от Нова телевизия. По-късно обаче от вътрешното ведомство бе опровергана.

От МВР съобщиха, че в 00.46 часа е получен сигнал за пожар на леки автомобили на улица „Васил Левски“ в град Червен бряг. Незабавно са изпратени полицейски екипи и служители от РСПБЗН – Червен бряг. Пожарът е погасен.

Установено е, че са нанесени материални щети на "Ауди С 8" - изгорял е двигателния отсек и багажното отделение, и на паркирания в непосредствена близост "Тойота Ланд Крузер" - изгорял е двигателен отсек и предна дясна гума.

Извършени са огледи. Пострадали няма. Случаят се изяснява. Уведомен е прокурор при Окръжната прокуратура в Плевен. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

"Автомобилите са ползвани от семейството на бившия общински съветник от града Анатоли Иванов. Още в ранните часове на деня е извършен оглед на местопроизшествието от разследващо лице", заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Добринка Матеева, цитирана от БНР.

През декември миналата година Анатолий Иванов и синът му Мирослав бяха задържани и обвинени в отвличане и нанасяне на средна телесна повреда с особена жестокост на 35-годишния Йордан Чеков от Луковит, когото подозирали в кражба.

Според данните от разследването, на 12 декември м.г. Анатолий и Мирослав Иванови отвлекли Чеков и го закарали във фирмена база, където го вързали с главата надолу и го били зверски. Пред следователите пребитият разказал, че синът на общинаря му счупил лявата ръка със стик за голф и го заплашил с пистолет, че ще го гръмне, ако каже нещо за случая.

През март т.г. бащата и синът се споразумяха с прокуратурата за условни наказания, но Окръжният съд в Плевен не одобри споразуменията и върна делото на прокуратурата.