Тялото на Надежда бе намерено около обяд на 24 март в градския парк в Мездра. Според полицията смъртта на момичето е настъпила от кръвозагуба, след като й били нанесени четири прободни рани в областта на шията.

Разследването по "горещи следи" стигна до 22-годишната Нели, при която Надежда често ходела на гости в Мездра. Според разследващите причина за тежкото престъпление са лични отношения между двете момичета. Съдът прецени, че обвинението е събрало достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение за вината на Панова, посочи говорителят на съда Снежана Наумова, цитирана от БТА. Тя допълни, че в съдебна зала Панова не е признала, че е извършител на престъплението, но е направила самопризнания в хода на досъдебното разследване.

Срещу младата жена е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство, за което се предвижда затвор от 10 до 20 години. Нели Панова е криминално проявена за кражби и хулигански прояви и в момента изтърпява наказание "пробация", което е допълнителен мотив за съда да постанови най-тежката мярка за неотклонение.

Решението на съда във Враца може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд на 7 април.