"Това беше преимущественото мнение на НИС, но не можем и да застанем до БСП и ДПС. Не можем да бъдем предпоставка за служебно правителство на Първанов", каза обаче той, като уточни, че до края на деня партията ще вземе решение как да гласува, предаде БГНЕС.

"За нас вотът на недоверие е мач, организиран от БСП, които са напълно наясно, че няма да падне правителството и те се опитват да извлекат дивиденти преди предстоящите президентски и местни избори. Истинският мач са изборите, а другото са мачове пред хората", каза още съпредседателят на Синята коалиция.

Очаква се днес и коалиционните партньори на СДС - ДСБ, да решат каква ще бъде позицията ми по време на вота, който ще бъде обсъждан от депутатите в четвъртък. 
Миналата седмица от БСП и ДПС внесоха искането за разглеждането му с мотив - провалената антикризисна политика на кабинета.

Междуврменено Общността на демократичните сили (ОДС) определи мотивите за внесения от ДПС и БСП като непрофесионални и слаби. Според Стефан Софиянски, който бе издигнат от формацията за кмет на София, тези мотиви са написани така, че вотът да не мине и няма да предизвикат същностен и сериозен дебат. Толкова непрофесионални мотиви не съм виждал досега, добави бившият градоначалник.
От ОДС предлагат на Синята коалиция да внесе свой вот на недоверие с мотиви - драстичното намаляване на фискалния резерв, с повече от 3 млрд. лева от началото на управлението на ГЕРБ досега.

По-рано днес, след като съобщи, че ще обяви кандидат-президента на партията си на 4 септември, Бойко Борисов коментира, че от опозицята са наглеци да искат вот на недоверие и че целта им е да свалят ГЕРБ, за да откраднат това, което е останало.