Неизвестни лица запалиха албанското знаме, което преди няколко дни бе поставено срещу сградата на общината на град Струга, предава "А1.он", цитирано от КРОСС. Според данните на скопския информационен портал, най-вероятно знамето е било свалено от близките заведения в прословутата стружка чаршия. Това е първия подобен инцидент в Струга, отбелязва "А1.он".

След инцидента, при който в Тирана по конвоят на македонският премиер Никола Груевски бяха хвърляни яйца от жител на град Дебър, в албанската столица бяха запалени няколко македонски знамена, поставени като част от протокола за срещата между Бериша и Груевски, съобщава портала "МКД".

Тази сутрин огромното албанско знаме, което преди няколко дни бе поставено на видно място в град Тетово бе свалено от неизвестно лице. Около 05:00 ч. тази сутрин докато двама полицаи охранявали обекта, забелязали неизвестно лице да излиза от него. Те се впуснали срещу него, но той извадил нож и започнал да ги плаши с него. При опит да бъде заловен, един от охранителите бил наръган леко, предава порталът "МКД" добавайки, че става дума за повърхностна рана на едната ръка.

Хиляди албанци днес ще излязат по скопските улици на така наречения "марш на орлите", който ще се проведе по повод стогодишнината от Деня на албанското знаме, съобщи радио "Свободна Европа". Шествието е организирано от ученици и преподаватели албанци и е подкрепено от община Чаир. Участниците в похода ще бъдат облечени в цветовете на албанското знаме - червено и черно. Началото на манифестацията ще бъде пред търговския център "Мавровка". Припомняме, че през последните няколко дни бяха регистрирани няколко инцидента с подпалени албански и македонски знамена. А по време на официалната си визита в Тирана, кортежа на Никола Груевски бе обстрелван с яйца.