Това министърът каза в коментар на решението на премиера Бойко Борисов да отстрани заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова. Според Константинов, вероятно решението е продиктувано от желанието за максимална прозрачност и от това да няма абсолютно никакви съмнения.

По-добре е одитът да не се прави от хора, които са от Министерството на здравеопазването, за да няма съмнения, а например от експерти от Министерството на финансите, както и от неправителствени организации, заяви д-р Стефан Константинов, цитиран от БТА.

Самият Бойко Борисов обяви, че Гергана Павлова "не е изпълнила своя ангажимент – да обясни как се формират цените на лекарствата и защо сме допуснали това да бъде така .... едни лекарства са по-евтини в Сърбия, а в България - не са".

По повод на исканата от СДС негова оставка Константинов каза, че нито е лъгал, нито е прикривал информация.
Oт СДС поискаха оставката заради скандалите с бонусите в неговото ведомство. Те го обвиниха, че е излъгал, като е обявил, че 90% от бонусите са дадени в Спешната помощ.

"Казах, че 90% от парите не са дадени за служителите на администрацията на Министерство на здравеопазването. Нека те да ми следят добре изказванията и да дойдат да ми се извинят", добави той.

Константинов отрече да е прикривал сигнали за нарушения от страна на "Софарма". Днес той е получил писмо от Министерство на финансите, от което става ясно, че Европейската комисия е отправила въпроси за незаконна държавна помощ към "Софарма" и "Софарма Трейдинг".

Той сподели, че заради късото време няма как да отговори веднага на писмото.