Подозрителни пакети, намерени в 6 други посолства в Рим, се оказаха безобидни.
Пакетът-бомба, намерен в посолството в Гърция, е пристигнал там още в петък. Никой не го отворил, защото било началото на коледните празници, каза посланикът на Гърция в Рим Михалис Камбанис, предаде Франс прес, цитирана от БТА.. 

Днес служителите на посолството се натъкнали на пакета, който им се сторил подозрителен, и те повикали органите на реда.

Ще се установява дали пакетът-бомба е подобен на взривовете в посолствата на Чили и Швейцария, или става дума за имитации на тези атентати, каза говорител на италианските карабинери.

В четвъртък пакети-бомби избухнаха в посолствата на Швейцария и на Чили, като раниха двама души. Отговорността пое анархистка федерация, близка до екстремистките гръцки групировки. Оттогава охраната на посолствата в Рим бе засилена.

Подозрителни пакети бяха намерени днес и в посолствата на Монако и на Венецуела, но всеки път ставаше дума за фалшива тревога. Италианските медии съобщиха и за намерени пакети в посолствата в Мароко, Дания, Швеция и Украйна, но отново тревогата се оказа неоснователна.

Посолството на Кувейт в Рим съобщи малко по-късно, че е открило подозрителен пакет, който може да съдържа взривно устройство. Последваха и дипломатическите мисии на Финландия във Ватикана и на Албания в Рим. Намерените пакети се проверяват.

Организацията, поела отговорността за нападения от миналия четвъртък, споменава в съобщението си името на Ламброс Фунтас, гръцки анархист, убит през март в Атина при сблъсък с полицията, припомня Франс прес.

Миналия месец посолства в Атина бяха атакувани от колети-бомби. Тогава бяха обезвредени общо 14 взривоопасни колета. Такъв бе открит и в българското посолство в гръцката столица. Атентатите бяха приписани на местни анархистки екстремисти.

В 20 ч. 20 мин. московско време тази вечер неизвестен позвънил в милицията и съобщил, че на гарата е поставена мощна бомба. Всички пътници били евакуирани и на място пристигнали сапьори и полицаи със служебни кучета, които претърсват района. Не е намерена бомба или нещо подозрително.

Последна актуализация в 22.35 ч.