Автомобилът от администрацията на президента не е блъснал жената, но се забил в кола малко преди зебрата, съобщиха dnevnik.bg и Би Ти Ви. Удареният автомобил е бил спрял на пътеката, за да пресече жената.

От НСО потвърдиха за подобен инцидент, като признаха, че шофьорът не е спазил дистанция. Разпоредена е проверка.

 Служебният автомобил БМВ се е ударил в автомобил Saab, който е карал пред него. Счупен е единият фар на колата на НСО. Според жената колата не е била с включена синя лампа. Шофьорът на службата, заявил, че не трябва да се драматизира, защото нищо страшно не се било случило.

„Не отричам вината си - не спрях навреме, но нямаше никаква опасност. Даже помолих да не местим колите, за да се види, че беше далеч от пешеходната пътека”, казал още мъжът. Той заявил, че трябва да се види статистиката колко катастрофи с коли на НСО ставали на ден в София и колко с други автомобили.

Последният инцидент с кола от охраната на властта стана 15 февруари, когато два автомобила от кортежа на премиера Бойко Борисов се удариха с частна кола на път от Годеч за София. Тогава от НСО обявиха, че виновен за катастрофата е другият шофьор, а той обвини тях.
Тогава министър-председателят, който беше в един от автомобилите, извика шефа на службата в Министерски съвет и го помоли за повече култура на движение от водачите на НСО.