Думите му бяха цитирани по време на пледоариите на прокуратурата, които продължават в Шумен, съобщи БНТ. Според Борислав Йорданов - ключов свидетел в мегаделото „Килърите", един от обвиняемите - Янко Попов, първоначално поръчал на него покушението срещу общинския съветник от "Атака" и президент на ФК "Рилски спортист" Юри Галев.

Ася Петрова, окръжен прокурор на Шумен, заяви, че през месец декември 2009 година той е съобщил този факт на прокурор от СГП. И също така излага твърдението, че независимо от това, че го е съобщил, това убийство се е случило.

По непотвърдена информация, до края на годината "Килърите" ще се сдобият с обвинения за още три убийства - това на Юри Галев, както и за ликвидирането на изпълнителите на част от поръчковите убийства - Владимир Филев и Георги Георгиев.
"Килърите" отиват на съд за още три убийства, потвърди и вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от bTV. „В това разследване има грабежи и палежи, разпитани са 150 човека и физическите извършители са известни. Това е сложен процес. Досега в България разследване за такава престъпна група не е водено и за мен е важно че с прокуратурата в Шумен с подкрепата на бившия главен прокурор, успяхме да направим екипна работа,” заяви министър Цветанов.
Соченият за лидер на групата Петър Стоянов - Сумиста каза, че не очаква нов съдебен процес. В съдебната зала част от обвиняемите проследиха пледоариите без видим интерес, четейки вестници.

В началото на годината се заговори, че "Килърите" са отговорни освен за убийството на Юри Галев, и за покушенията срещу дясната ръка на Христо Ковачки - Борислав Георгиев и собственика на "Софийска баница" Александър Занев.

Прокуратурата анализира показания на свидетели от близкото обкръжение на Петър Стоянов. Те подробно обясняват йерархията на групата и сочат конкретни поръчки, за които се обещавали суми от 500 до 2000 лева. Разказват за сак с взривни вещества и автомати, държан в склад на Сумиста. За перфектната подготовка по всеки случай били нужни около две седмици. При един от тях - взрив на хранителен магазин в София, Сумиста ръководел действията, докато бил на масаж, разказват свидетели.
Пледоариите продължават и във вторник. Какви наказания за "Килърите" ще поиска обвинението, ще стане ясно в сряда.

Преди дни Шуменският окръжен съд наложи глоба от 200 лв. на Сумиста, който си позволи да нарече трите прокурорки по делото "Килърите" - гювендии (леки жени - бел.ред.)