Около 10.30 ч. на Околовръстното шосе в София, близо до отбивката за квартал "Младост", лек автомобил "Форд Фиеста" се удари в камион.

Инцидентът затрудни трафика, тъй като движението в едната посока се ограничи до една пътна лента.

От полицията обясниха, че фордът със софийска регистрация се е ударил в задната част на ТИР с пловдивска регистрация. Двама души, които са пътували в лекия автомобил, са ранени. Те са транспортирани в болница.

Заради тежкия инцидент в района са станали още две по-леки катастрофи, които са били само с материални щети.

Вижте снимки от двете катастрофи>>>

Два часа по-късно - около 12.30 ч., два леки автомобила - с българска и румънска регистрация - са се ударили на главен път Е-79. Катастрофата е станала след отклонението за Рилския манастир в посока Дупница, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. 

В колата освен загиналия, са пътували още двама младежи и една девойка. Последната е почти невредима. Много тежко са пострадали двамата младежи. 24-годишният Христо Д. е приет в реанимацията на МБАЛ-Благоевград в кома и с тежка черепно-мозъчна травма. 20-годишният Кирил К. е с политравма, включително черепно-мозъчна и отток на мозъка.

Други двама са откарани в Пирогов.

И тримата - загиналият и приятелите му, са от Благоевград, отивали на автодрифт-състезание край с. Кондофрей, община Радомир.

От румънския автомобил има двама ранени съпрузи, които са настанени в отделението по ортопедия. Те са на около 60 години, мъжът е с фрактура на бедро, съпругата му със счупено рамо.

В участъка имаше голямо задръстване няколко часа.