Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало в района на хотел "Хемус", и възникналия след него скандал e получен в полицията днес около 12.30 часа.

Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията и Бърза помощ.

Вижте снимки>>>

До катастрофата се стигнало, след като шофьор на лек автомобил "Шкода" се опитал да се включи в движението по булеварда от пресечка, съобщи Булфото. За да избегне удар, водачът на "Хонда", движещ се по "Черни връх", свил рязко и се забил в насрещно движещия се джип "БМВ".

Именно шофьорът на БМВ-то се нахвърлил върху водача на шкодата и го пребил с юмруци. Водачът на хондата пък на няколко пъти изритал лекия автомобил на виновника за инцидента, огъвайки задния капак.

При катастрофата е пострадала приятелката на бияча, която е откарана от екип на Спешна помощ за преглед в болнично заведение. Тя е със счупена ръка.

Пред bTV шофьорът на БМВ-то, който се казва Симеон, каза, че не си спомня да е бил някого. Кръвта по ръцете си, той обясни с ежедневни тренировки в спортна зала. Мъжът тренирал бойни спортове.

Полицейски служители работят за установяване на фактите около случилото се.

Във връзка с продължаващата специализирана операция на територията на София и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя, СДВР призовава гражданите и гостите на столицата да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.

Мащабната операция на МВР се провежда като част от анонсираните мерки в края на февруари след среща между ръководството на вътрешното ведомство и главния прокурор Сотир Цацаров. Тя бе провокирана от побоя, нанесен от гардовете на Ториното над семейство на Околовръстния път в София.

Тогава бе обявено, че една от набелязаните мерки е да се регистрират всички съпровождащи коли.

"Практиката на кортежи пред нощни заведения, по магистрали и улиците, които демонстрират тотална наглост и беззаконие трябва да бъде прекратена", каза тогава Сотир Цацаров.

АНКЕТА: Как ще реагирате, ако сте свидетел на побой?