Първоначално бе обявено, че всички пътници в машината са загинали. По-късно обаче министърът на вътрешните работи Рехман Малик съобщи, че засега са открити петима оцелели пътници, които са ранени и са настанени в най-близката болница, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Много малко хора на борда на самолета са оцелели, заяви полицейски представител, цитиран от Ройтерс, на която се позова БТА. Той съобщи, че навсякъде на мястото на авиокатастрофата се виждат тела на мъртъвци.
Според РИА Новости обаче оцелелите са 8, а телевизия Даун Нюз съобщаха, че е възможно живите да са около 40.

Намерени са и "черните кутии"
, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на министерството на вътрешните работи на страната. Експертите ще започнат да разшифроват записите в най-скоро време.

Разбилият се самолет е собственост на частния превозвач "Еър блу" и на борда му е имало 146 пътници и шестчленен екипаж, каза говорител на Гражданската авиация. Той е извършвал полет от южния град Карачи за Исламабад.

Хеликоптери помагат на спасителните екипи да достигнат останките на самолета. Все още не е ясна причината за катастрофата. Очевидец каза, че валял дъжд и самолетът летял ниско.
Представител на спасителните екипи съобщи, че "нашите хора не могат да достигнат мястото на катастрофата, тъй като самолетът се е разбил в хълмове, на чиито склонове има гъсти гори".
Самолетът се е разбил във възвишенията Маргала на 2 км от центъра на Исламабад.

Разбилият се самолет е "Еърбъс", потвърди говорител на европейския самолетостроител, цитиран от Ройтерс. Според данни на сайта на "Еърбъс", "Еър блу" използва шест самолета А320 за полети на къси и средни разстояния.

В края на май индийски самолет със 169 души на борда се разби на летището в град Мангалор. Тогава загинаха всички пътници.