36-годишната медицинска сестра Невджин Шефкет и 7-годишният й син Енис бяха убити на 22 януари т.г. в дома им в Кърджали. Тялото на детето бе открито няколко часа, след като 17-годишният тогава Джунейт се обадил на Бърза помощ, че е открил майка си мъртва. Впоследствие момчето бе задържано и обвинено в умишлено убийство.

Днес в съдебната зала младежът се призна за виновен и отказа да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица по делото. Така делото се гледа по съкратената процедура. Роднините пък отказаха да бъдат конституирани като страна по делото, завеждайки молби до магистратите.

В края на ноември пред bTV обаче Джунейт заяви, че не помни нищо не само от нощта на убийството, но и от следващите дни в ареста. „Нищо не си спомням от онази нощ, нощта когато се е случило. Абсолютно нищо. Губят ми се първите дни, които съм задържан, губят ми се, като се събудих не знаех къде съм. Не може да съм го извършил аз. Не съм мислил по този въпрос, тъй като би ме съсипало, затова го избягвам”, каза тогава момчето.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров поиска най-голямата възможна присъда от 8 години лишаване от свобода, предвид че обвиняемият е бил непълнолетен по време на престъплението и пълните му самопризнания. Също така прекараната година зад решетките ще бъде зачетена като излежано време в затвора.

Адвокатът на Джунейт - Николай Беров, поиска оправдателна присъда, обяснявайки мотивите за двойното убийство, като резултат от патологичен ефект у момчето, настъпил вследствие на реактивна депресия от постоянните упреци и недоверие от страна на родителите му.
Съдът обаче не прие тези мотиви.

"Най-вероятно ще обжалваме, но нека първо се запознаем с мотивите на съда", коментира адвокатът, след като присъдата бе прочетена. 
Веднага след произнасянето на магистратите Джунейт беше отново окован с белезници и отведен обратно в затвора в Стара Загора, предаде БГНЕС.

Джунейт ще трябва да плати и 13 535,76 лева - разноски по делото. Присъдата може да се обжалва в обявения 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.